Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

tisdag 4 november 2008

Halloween

Tisdagstemat idag är Halloween
Bilden är fotad förra året då min mamma hade tillverkat sådana här småläskiga men fina Halloween-pumpor till barnen. Pumporna var fyllda med både godsaker och "nyttigheter" och blev förstås mycket uppskattat. Pumporna har sedan sparats under året och återanvänts nu i år eftersom de fortfarande är fina och oförstörda. I övrigt firar vi faktiskt inte alls denna högtid, inte ännu i alla fall. Inga dekorationer, utklädnader, fester etc, men det kanske bli annorlunda när barnen blir större?
När jag jobbade som au-pair i USA för 12 år sedan var jag och en kompis ute och "trick or treatade" tillsammans med barnen i de familjer vi bodde hos. Där är ju denna högtid en verkligt stor grej för alla åldrar och allt ståhej omkring firandet tas på största allvar. Jag minns att den 31 oktober-96 var en ljummen mörk kväll i New york och det hela kändes faktiskt riktigt spännande och busigt! I samlad trupp, den ena läskigare utlädd än den andra, gick vi från dörr till dörr och blev både ivrigt och vänligt mottagna överallt. Ett par timmar senare kom även jag (då 20 år och för kvällen utklädd till häxa) hem med en gigantisk plastpåse fullproppad med godis och kakor... Likaså barnen hade håvat in var sin jättepåse med Buttercups, Jellybeans, M&M:s, Oreos, Hersey kisses och allt vad det heter. Helt sjukt egentligen.

6 kommentarer:

Anna B sa...

Det är verkligen hysteriskt på andra sidan! Men lite spännande och roligt oxå! Kram Anna

Annis sa...

Fina bilder.
Ja se detta Amerika, you name it, you get it!

Kin@ sa...

Ja, den var småläskig:)

trevlig vecka!

mvh Kin@

Zäta sa...

Hej!

Jag har en utmaning till dig.
http://blogg.zettervall.se/#post933

Känn dig inte tvungen.

Eva / whiskyochchampagne sa...

Jaa Halloween är ju liiite större over there ! Fast det blir ju vad man gör det till...
Jag tycker vi behöver en fest så här mitt i hösten...alltid kul med avbrott från vardagen !

***
Ha en härlig helg !
KRAAAM EVA

Ellas Inspiration sa...

Hej!

Äntligen får jag en stund över att hälsa på och säga att det är verkligen jätteroligt att du är med och tävlar om grytvantarna!

Imorgon drar jag en lycklig vinnare...

Lycka till!

Kram Karin

Besökare