onsdag 3 september 2008

recept på enkel cheesecake

Några av er ville ha receptet på cheesecaken som jag frestade med på bild i förra inlägget. En bra idé för den är både smarrig och otroligt enkel att göra. Ingen ugn behövs!

Botten: 200 g digestivekex 1 dl smält smör fyllning: 1 pkt (200 g) philadelphiaost 1,5 dl florsocker 3 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde topping: Drottningkräm eller hallonkräm (en påse pulverkräm som blandas i 2 dl vatten blir perfekt) färska bär (ex.hallon) Krossa digestivekexen fint (antingen för hand eller ännu hellre i en matberedare). Blanda kexkrosset med det smälta smöret. Tryck ut "degen" i en rund pajform. Vispa grädden ganska ordentligt. Rör ihop philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde. Bred ut smeten över kexbotten. Ställ kallt i kylen eller frysen en stund. Bred drottningkrämen över kakan och garnera med bär. GOTT!

7 kommentarer:

  1. Åh, perfekt.. Då ska jag testa baka den någon gång:)

    SvaraRadera
  2. Ska baka den till jag fyller år! Tackar för receptet!
    KRAM!

    SvaraRadera
  3. TACK! Den ska jag prova i helgen!!

    Kram veronica

    SvaraRadera
  4. Ser ju helt otroligt god ut!!
    Jag tror att jag har ett liknande recept...

    SvaraRadera
  5. Första gången jag kikar in hos dig och hittar recepet på en enkel chessecake:-) Har letat efter just det ett tag så tack så mycket:-) En trevlig blogg har du också Kram/jenny

    SvaraRadera
  6. Älskar själv att baka så detta recept ska jag prova :) Har du provat göra den med annan topping också? Några tips på det? :) Trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. mikaela: Jag har inte provat att göra den med någon annan topping men jag tror att den blir god med allt möjligt på bärfronten! Lycka till! /Helena

    SvaraRadera