Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 29 augusti 2007

trädgårdsfunderingar

bild: en lite märklig bild av stubbar som förvandlats till högar av flis. (Just nu en fin syn för mina ögon)!
Vår trädgård är ganska stor och ganska svårskött, i den bemärkelsen att det är stora och ojämna gräsytor att klippa, träd och buskar lite här och var, mängder med löv att kratta o.s.v...
Vi har under åren haft en hel del ambitioner för vår utsida, men det har mest stannat vid just det. All energi, vid sidan av familjelivet, har hittills lagts på att renovera och inreda insidan av huset, vilket jag i ärlighetens namn också är mest intresserad av.
Att skapa en riktigt mysig trädgård är fortfarande något jag drömmer om, men det hela känns samtidigt både stort och svårt och dyrt och tidskrävande! Insidan har liksom överskådliga projekt. En hel trädgård känns däremot oändlig! Helst skulle jag bara vilja peka ut hur jag vill ha det, och sedan får något proffs fixa resten! (Skulle faktiskt vara helt perfekt om ett team från ex."Söderläge" kunde komma hem till oss)!
De senaste åren har vi (läs:Niklas) ägnat åtskilliga timmar med att kratta och föra bort enorma mängder löv från tomten, men nu är det slut med det! I början av sommaren lät vi nämligen fälla totalt sex stora träd, varav 4 jättegamla björkar, en rönn, samt (tyvärr) även det gamla halvdöda äppelträdet. Igår försvann också alla fula, ojämna stubbar. Kvar blev bara flis, och en jämn och slät silhuett! Det blir mycket gräs att så in under hösten.

2 kommentarer:

mikaela sa...

Har också tankar på att förverkliga drömträdgården men tiden och energin finns inte till det just nu. Vi har iallafall löst vårt lövbekymmer (krattandet höll på att göra oss galna i våras) med en åkgräsklippare med en vagn som kan samla ihop löv. Barnen älskar att åka med på den så det blev både nytta och nöje. Jag får nu erkänna att det var en bra investering trots att jag var tveksam ibörjan till makens förslag.
Kram från Mikaela

Annas resa sa...

Ni HAR en jättemysig trädgård redan!

Besökare