Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 26 september 2007

köket

Fönstersidan i vårt kök
Barnen är hostiga och snoriga och har varit hemma från dagis i två dagar. Inte mycket händer i övrigt, så jag får ta och blogga om något annat som finns nära till hands-till exempel vårt kök! Där tillbringar vi en stor del av vår tid här hemma. Dessutom var det ett tag sedan jag skrev något om inredning!! Vårt kök är numera ingen nyhet, utan det är faktiskt 2 1/2 år sedan vi lät helrenovera det. Sedan dess har vi inte förändrat mycket i det rummet eftersom vi fortfarande är jättenöjda med det! Köket med vita stommar och luckor, samt mörkbruna bänkskivor i valnötslaminat kommer samtliga från Ballingslöv. Spotlighskivan i taket är hemmagjord. De bruna tapeterna är från Sandbergs. Kaklet kommer jag faktiskt inte ihåg, men det är köpt på Beijers. Taket och golvet är original!

Hörndelen av köket

På dessa bilder syns bara en liten del av hela köket, men det var svårt att få några snygga bilder på resten på grund av diskhögen!! I köket har vi bara ett mindre bord med plats för 4. Där äter vi oftast på vardagarna. När vi är fler, eller när vi känner för det, så sitter vi i det intillliggande matrummet. När vi flyttade in i huset var det gamla 60-talsköket målat i rosa (!) med gröna "speglar" i skåpdörrarna!! Även bänkskivorna gick i dessa fäger. Vi gjorde då väldigt snabbt en budgetrenovering då vi lät sprutmåla luckorna vita. Vi bytte också bänkskivorna till några ljusa och fräscha i björklaminat. Det gamla charmiga köket var dock väldigt opraktiskt, så det blev verkligen ett lyft att senare få byta ut det helt och hållet!

En liten tavla av ett fotografi som jag tagit av en vacker Gerbera tidigt i höst, samt en av mina favoritkokböcker, som alltid står framme i köket!
Färgerna i köket går i vitt och mörkbrunt, med inslag av turkost och svart!
På bilden syns den snygga Bliwtvålen (igen)! samt muggar från Filippa K.
Hej från mej!

13 kommentarer:

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vad fint ni har i erat kök! Gillar Marimekko-gardinen, och luckorna, ångrar så att jag valde helt släta i somras när jag bytte. Jag tänkte att det är mer praktiskt men nu ser jag ju att dina är mycket snyggare...;-)

Mys liv och hem sa...

Precis sånt här som jag älskar.Ni har ett jättefint kök.Sov gott!

Maria sa...

Mycket fint och stilrent!! Känns så fräscht med sådana där nya kök! Jättefint att det gamla trätaket är kvar, sådana tak är de vackraste!!

Anna i den vita soffan sa...

Jättefint och harmoniskt ser köket ut! Visst är det Anna Bergenström som skrivit kokboken? Har de flesta av hennes böcker och älskar dem men faktiskt ännu inte denna. Får nog bli en julklappsönskning...

Anonym sa...

ni har ett underbart fint kök.
kram

hem ljuva hem- helena sa...

Alla: Tack för alla era jättefina kommentarer om vårt kök!! (-:
(och javisst Anna, det är Anna Bergenströms bok. Och ja, önska dig den, för den är så fin och så väldigt inspirerande)!

Anonym sa...

Så fint och stilrent ni har i ert kök. Måste också kommentera en detalj, kryddhyllan!Det var det läckraste jag sett! Hoppas barnen kryar på sig och att ni får en fin helg!KRAM!

Anonym sa...

Hej! Här har jag inte varit tidigare (tror jag)! Vilken härlig blogg- underbart fint kök också:).

Jag ser att du länkat till mig *glad*, jag vill såklart länka tillbaka :)!

Ha en fin fredagskväll!

mikaela sa...

Vilka snygga bilder du tar på ert fina hem! Men jag kan ju också intyga att det verkligen är superfint och mysigt i verkligheten också! Hoppas barnen kryar på sig! Vi är för ovanlighetens skull rätt krya hela familjen! Trevlig helg!

hem ljuva hem- helena sa...

frida: Tack!! (Kryddhyllan kommer från IKEA- enkel och billig, och rymmer ganska många kryddburkar).

cina: Kul att du är här! Det stämmer att jag besökt din blogg några gånger, och jag gillar den verkligen!

mikaela: Tack!! Det var väldigt snällt av dig. Vad roligt att ni är friska och krya! Passa på att njuta av det.

Kram på er alla!!

Anonym sa...

Vad fint kök ni har! Snygg kakel/mosaik. Vi måste byta kakel när vi tar bort vår diskbänk och detta var helt klart ett alternativ.
Hoppas barnen har kryat på sig!
KRAM! och ha en forsatt TREVLIG HELG!

Anonym sa...

Förstår att ni trivs med ert kök. Det är jättefint. Vitt och mörk valnöt ingår i min "köksfantasi". Har jag tur blir det verklighet nästa höst *hoppas*

hem ljuva hem- helena sa...

liza: Kul för er att kanske snart få välja ett nytt kakel! Det finns ju så många snygga att välja bland.

ingrid: Kul att du också gillar vårt kök, och att du hittat hit till min blogg!! Välkommen igen och lycka till med köksplanerna!

Besökare