Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 30 september 2007

tvättstugedrömmar och overallshopping

Vill ha!!

Vår tvättmaskin går nästan alltid varm! Jag har inget emot att tvätta, det är faktiskt den mest trivsamma hushållssysslan efter matlagning, men ibland så blir det nog så mycket att hålla efter här i tvättstugan. Vår tvättstuga är tyvärr ingen rolig syn. Vi tvättar nere i källaren bland en massa synliga kopparrör och en bergvärmepump. I källaren har vi aldrig renoverat en meter...och det syns! (Ryys)! Det är svårt att veta var man ska börja! Ett tvättstugeprojekt känns dock som ett måste inom en överskådlig framtid. Jag älskar att titta på bilder av ljusa, vackra, superpraktiska tvättstugor, och drömmer förstås om att ha en sådan själv. Tänk vitt, vitt kakel överallt, mörkgrått klinkergolv, långa fräscha arbetsbänkar, hyllor med många fina förvaringslådor,,, och så denna snygga, babyrosa tvättmaskin som pricken över i:et!! (Drömma kan man ju alltid)!

Idag har vi varit i grannstaden och shoppat till barnen, som i sin tur har varit och lekt/ gått i skogen hos farmor och Jan. Trots att vi numera börjar ha ett bra utbud med affärer här i stan, så saknar jag fortfarande favvo-barnbutiken- Polarn & Pyret!! Tur att det går snabbt att köra till Luleå i alla fall. Vi har alltid haft Po.P:s ytterkläder till barnen och är så nöjda med dessa, så vi fortsätter med dem även i år. Idag blev det en ny vinteroverall till dottern, samt en mössa och lite kläder till sonen. Snart är de helt ekiperade inför vintern. Saknas bara vinterskor till Nelly, men det är förhoppningsvis ingen större brådska med det! Känner mig verkligen inte redo för vinter ännu på ett bra tag. Frågan är om jag någonsin gör det??!

7 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Ja, tvättstugor... Vår är nu i ett bedrövligt skick. Inte blev det bättre av att vi kapade röret till elementet i samband med att vi bytte element på övervåningen. Det tar evigheter att få tvätten torr med bara ett pytte-el-element! Men planer finns i alla fall att göra ny tvättstuga närmaste året - längtar!!
Håller med dig om att PoPs vinterkläder är super. Så bra att de är könsneutrala också så att barnen kan ärva varandra, Jag köpte vinterkläderna i augusti, kändes liiiite tidigt men samtidigt skönt att få det gjort! Önskar dig en skön måndag!

Anna i den vita soffan sa...

Jag länkar till dig nu förresten - det är väl ok?

hem ljuva hem- helena sa...

anna:självklart får du länka till mig. Blir bara glad! (-:
Jag tänkte länka till dig också när jag uppdaterar min länklista nästa gång, vilket borde bli ganska snart.

Angående problemen med att få tvätten torr, så rekommenderar jag verkligen en luftavfuktare! Vi köpte en i somras när det var så himla fuktigt under en lång tid. Den kostade 3000 kr, så det kändes lite trist, men jag insåg snabbt att den är väl värd varenda krona. Tvätten torkar på mellan 1/2-1 dygn!! Superbra.

Maria sa...

Nu blev jag påmind om att det snart är dags att fixa vinterskor...tänkte åka till Torneå och köpa KuomaX3, ska nog löna sig och så far man till Ikea också=)

Anonym sa...

Tvättstugan vår är som ett bombnedslag just nu...eftersom pysselrummet inte är klart än ! Men då det är färdigt så hoppas jag att det ska bli bättre...hihi !
*
SMEG...jag skulle vilja ha det röda kylskåpet...
*
Ha en jättefin tisdag !
KRAM EVA

Anonym sa...

Hahaha, känner igen mig i drömmarna om en renoverad tvättstuga! Vår tvättstuga har storblommiga 70-tals-tapeter och ser allmänt anskrämlig ut...Jag skulle gärna ha en läcker rosa tvättmaskin!

Nu har jag fått tummen ur och länkat till dig också :)!

hem ljuva hem- helena sa...

maria: Kuomaskorna är fina! Får se vad det blir till lillan i år. Alltid kul att fara till Ikea också. Jag, mamma och syrran hade tänkt åka dit på lördag, men så ändrade vi oss och sparar det till november (när julsakerna börjar komma)!

eva: Ja, visst har de fina kylskåp också (SMEG)!!

cina: Vi verkar vara många som drömmer om en fin tvättstuga!! (-:

Besökare