Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 2 december 2007

första advent

Idag fick jag och maken sova ut ända till klockan 10! Lyxigt värre! Barnen har varit utlånade till farmor och Jan sedan igår förmiddag, eftersom vi själva var på julfest på Nolia igårkväll. Vi åt inte julmat, men det var väldigt gott ändå.

Efter en lång frukost på tu man hand och en sväng på affären, hämtade vi hem de efterlängtade barnen mitt på dagen. Sedan bjöd vi hem vännerna på adventsfika och glögg. (Jättekul att ni kunde komma och alltid lika trevligt att träffa er)!

Julstämningen är på topp nu. Jag går bara omkring och myser!

Hoppas att ni också unnar er att njuta av julen.

6 kommentarer:

Annas resa sa...

Tack för gott fika och trevligt sällskap! Vi kommer gärna igen:)
(och ditt sidhuvud ser helt snyggt ut i min dator i alla fall. Marias också).
Ha en bra vecka!

Anna i den vita soffan sa...

Receptet är nog lätt för dig att hitta... i Anna Bergenströms Vinterns goda ting! Den har du säkert! Sitter här och smuttar på Vaniljglögg, mysigt! Trots att jag knappt kan luta mig framåt för magen är i vägen... Hoppas du får en riktigt bra vecka!

Mia sa...

Hej Helena! Vilken snygg adventsljusstake!!! och jag måste säjja att din blogg är väldigt fin också. Hoppas ni får en härlig Jul, vi kommer upp som vanligt ca 10 dagar....längtar sååå! Kram Mia i Mellerud

hem ljuva hem- helena sa...

anna: Skönt att höra det! (-:
Idag kollade jag min blogg från jobbet, och där såg sidhuvudet ut precis som det ska!! Så det måste alltså vara nå´t fel med vår dator.)-:

anna (i den vita soffan): Du har helt rätt i att jag verkligen gillar Anna Bergenströms kokböcker!! Men tyvärr har jag inte den där...kanske något att önska sig till jul?! För den såg god ut den där kransen!!

mia: Tack för det!! Vad gulligt av dig (-: Förstår att du längtar "hem" den här tiden på året! Önskar er en riktigt härlig jul med familjen!! Vi kanske springer på varandra någon dag...

Anna i den vita soffan sa...

Boken är fantastisk! Har för mig att den funnits på bokrean ett par år nu, kanske lönt att vänta tills dess? Receptet är helt enkelt att ta en tredjedel av en normal sats lussedeg, kavla ut till en fyrkant, hälla på 200g riven mandelmassa, russin och några smörklickar. Rulla ihop och forma till en krans, lägg skarven nedåt och klipp till den uppepå. Jäs och pensla och strö över hackad mandel och pärlsocker. Grädda i 200 i ca 25 min - smaskens!
Har önskat mig Under Valnötsträdets skugga (tror jag den heter) och Små systrars kokböcker i julklapp, ser fram emot en massa bak- och matstök i mitt nya kök!! Sen är de ju så mysiga att bara ligga och läsa i också...

hem ljuva hem- helena sa...

anna: Tack för receptet! (-:
Ska absolut prova baka den någon gång om det blir lite tid över.

Jag har boken "Under valnöträdet". En väldigt vacker och inspirerande bok, som jag verkligen kan rekommendera!

Besökare

Bloggtoppen.se