Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 2 januari 2008

barnfri onsdagkväll

Jag är numera ägare till en fin orkidée.
En gåva som jag hoppas kunna hålla vid liv framöver!
Ikväll har jag och maken varit en snabb runda på stan där vi bland annat inhandlat en ny trådlös telefon eftersom den förra knappt gick att höra i. Sedan åt vi en (äcklig) middag på Roasters. Jag gillar god mat och är inte särskilt kräsen, men köttet,potatisen och såsen som vi åt där ikväll smakade tyvärr bara salt. Barnen är hos farmor och Jan ikväll, och där stannar de i natt och hela dagen imorgon eftersom vi båda jobbar torsdag. Det känns ganska konstigt att bara vara vi två här hemma en vanlig onsdagkväll. I vanliga fall när vi har barnvakt till båda barnen är det (i nio fall av tio) för att vi ska hitta på något särskilt och därför måste lämna bort dem. Efter 11 dagars ledighet börjar jag alltså om att jobba igen imorgon, men det blir förstås en väldigt kort vecka, och faktiskt en lite speciell sådan eftersom jag kommer att byta arbetsplats veckan därpå (men mer om det senare). Jag har blivit en mästare på att koppla bort alla tankar på jobb under ledigheten så det blir nästan lite chockartat när jag plötsligt inser att det är dags att stiga upp tidigt igen. Vi har ju fått sova riktigt hyfsat länge på mornarna under lovet, och jag kan ändå inte påstå att vi har vänt på dygnet. I morse till exempel så sov Olle till 08:40, fastän han somnade före 20:00 igår kväll och fastän han sov middag igår under dagen! Det är guld värt för en mamma som själv gillar att vara uppe sent på kvällarna!

4 kommentarer:

Annas resa sa...

Hoppas att återkomsten till jobber blir liugn ändå, trots flyttbestyren. Ha en trevlig helg också (ni skulle väl till gäster?)

EVA / whiskyochchampagne sa...

Vilken underbar orkidee !!! Har flera och köper säkert mer snart...hihi !
***
KRAM EVA

Mary sa...

Men hur får man en tvååring att sova så länge? Kan jag får skicka Sanna på kurs hos er?!
Kram Maria

hem ljuva hem- helena sa...

anna: Det blev en lugn, om än väldigt låång dag på jobbet idag. Väntar dock med flyttbestyren till på måndag. Ha en jätetrevlig helg ni också!! (Det blir gäster hos oss).

eva: Då är du säkert proffs på orkidee skötsel!! Du får gärna komma med lite praktiska tips eftersom jag faktiskt är lite orolig att jag ska ta död på den...

mary: Visst! Du kan komma hit med henne efter middan imorgon så får hon sova hos oss! Hi, hi, nä skämt åsido så är jag själv lika förvånad över detta. I alla fall när det gäller honom. Hans syster har alltid varit en riktig långsovare och sover gärna till 9 eller längre! Det där med sömnen verkar vara inprogrammerat i generna på nå´t sätt...

Besökare