Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 7 februari 2008

trappan-ett snigelprojekt

För ett par veckor sedan började vi att måla om vår trappa, och jag kan tyvärr inte säga att vi har kommit mycket längre än så. Trappan är inte ens grundmålad ännu!! Förutom bristen på tid så är nästa "problem" att vi bara kan måla när barnen sover och den tiden är vi väl inte riktigt toppmotiverade någon av oss. Nej, inte ens jag är tillräckligt peppad för att ta fram penslar, färg och arbetslampa en vardagkväll vid 21-tiden, när vi båda jobbat hela dagen, lagat middag, myst, lekt, badat och nattat barnen, stökat undan i köket, handlat, satt igång en tvätt, pratat i telefon, bloggat, duschat, kollat igenom barnens ryggsäckar... Ja det rullar ju liksom på hela tiden. Jag är i alla fall himla glad över att vi har börjat måla för det innbär ju att vi måste göra det klart någon gång! Egentligen är det ju inte alls så himla bråttom med det, utan det handlar förstås bara om att jag vill ha det gjort- för att det kommer att bli så fint! Eventuellt målar vi hela trappan vit i slutändan. Det har börjat luta mer och mer åt det hållet. Hade ju bara tänkt måla vagnstyckena, men en helt vit trappa lockar faktiskt mer och mer. Hoppet om att måla nästa gång står nu till en oplanerad lördagkväll eftersom det märkligt nog verkar vara det absolut bästa tillfället för målning i det här huset! Vem vet, kanske blir det redan nu på lördag?!

2 kommentarer:

Älfgärdet sa...

Det absolut bästa är ju att låna ut barnen under en lördag till söndag! Så slipper man tänka på lunch & middag också(själv klarar vi oss på luft...). Det är inte så ofta vi får tillfälle dock. Jag brukar också dra igång & måla vid 21 & vid 23 är jag ju då igång som bäst & vill ju inte gärna ge mig! Men ta det lugnt, man hinner i sinom tid allt man vill!

hem ljuva hem- helena sa...

Ja visst är det absolut bästa att låna ut barnen under ett par Är dock inte så pigg på att lämna bort dem om helgerna nu när vi båda jobbar så mycket under veckorna... men någon gång så!
Kul att du tittar in här förresten! Välkommen tillbaka! (-:

Besökare