Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 19 mars 2008

påsklov!

Idag har vi målat ägg med vattenfärger.
De vackra färgglada äggen ska avnjutas till frukost imorgon bitti.
Nu har vi påskledigt tillsammans i några dagar! Vi jobbar egentligen halv dag imorgon men både jag och mannen har tagit helledigt från våra respektive jobb så Skärtorsdag blir en skön bonusdag.
Jag har varit frisk och tillbaka på jobbet sedan i måndags. I samma veva blev Niklas sjuk och han är fortfarande rejält krasslig. Barnen har hållit sig friska i flera månader men idag fick vi hämta hem Olle från dagis eftersom han var lite hängig. Han hade feber ikväll men verkar i alla fall vara rätt så pigg, så förhoppningsvis ska vi alla vara friska, pigga (och glada) under påskledigheten.
En glad och lite sömnig påskkärring på väg till dagis! (Storasyster ville däremot inte vara utklädd eller sminkad till påskkärring idag. Inte heller vara med på kort).

Gula tulpaner på matbordet ger härlig påskstämning!

I övrigt har vi endast detta påskpynt i det här huset- en plåthöna och ett gult äggljus! Det behövs egentligen inte så mycket mer när man har tulpanerna!

Ikväll smyger vi in i barnens rum och lägger påskägg under deras sängar.

(Minns ni själva hur mysigt och spännande det var att upptäcka ett påskägg under sängen- fullt med godis)!

Önskar er alla en GLAD PÅSK!!

5 kommentarer:

Maria sa...

Vi har som tradition att vi gömmer äggen någonstans i huset och så får de leta på påskaftonsmorgon. Så våra barn får vänta på sina ägg några dagar till...

Annas resa sa...

Hos oss är det samma som hos Maria (ovan) som gäller. Barnen får snällt vänta till på lördag.
Skönt att höra att ni blivit friskare, så att ni kan njuta av helgen.
Ha en fin påsk om vi inte hörs eller ses!

Anonym sa...

Härligt påskpynt! Hos oss kommer påskharen med äggen natten till lördag så det är flera som är förväntansfulla här hemma.. Ha en mysig påsk! Kram Karin

elli sa...

vad söt olle var som påskkärring hoppas ni hinner krya på er till på lördag så vi kan ses GLAD PÅSK! önskar vi i hemmings

hem ljuva hem- helena sa...

maria, anna och ella: Kul att höra om era påsktraditioner! Hoppas att ni får en mysig påskhelg!

elli: ja, jag hoppas verkligen att vi alla är friska och kan träffas på lördag! Kram syrran.

Besökare