Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 18 april 2008

fredag, promenader, och sko-ekiperad

Dagens fredagsmiddag hemma hos oss
(Köfte på spett, myntasås, couscous, samt sallad med fetaost,
oliver och tomater- Mums)!
Barnen har precis somnat för kvällen och jag fredags-kopplar-av framför datorn medan mannen tittar på hockey. Har inte kunnat lägga ut något här på bloggen sedan i tisdags eftersom det inte har funkat med bildöverföringen, men nu är allt okej igen och detta inlägg är tänkt att handla om något så ytligt (men trevligt) som min senaste sko-ekipering.
Det köps mycket skor i den här familjen just nu. Barnen behöver ständigt nya skor eftersom deras fötter växer för varje ny säsong. Mina fötter växer inte längre vad jag vet, men nya skor behöver jag (jag menar vill) jag ha i alla fall. Nåja vissa behöver jag faktiskt också. Däremot har jag väl aldrig tidigare köpt tre par skor till mig själv under en och samma månad, men när man väl hittar det man letar efter så måste man ju slå till!
I början av månaden inhandlades ett par vita Nike gympadojjor att ha till vardags, och i veckan hittade jag äntligen ett par snygga vårstövlar som jag verkligen gillar! Dessutom har jag verkligen varit i stort behov av ett par nya walking/joggingskor i ungefär hur många år som helst, så i veckan slog jag till när Intersport hade ett supererbjudande på Adidas joggingskor till kommunanställda (ord.pris 1100 kr, nu: 650 kr). Jag planerar dock inte att jogga i skorna utan håller mig tveklöst till promenader. På tal om promenader så har jag härligt nog gått varje dag denna vecka- i alla fall i någon form (motionswalk, till och från jobbet, friskvårdspromenad på jobbet o.s.v). Det underlättar förstås att ta sig ut när det äntligen har blivit lite varmare och vårigare ute, och inte lär det bli mindre motion framöver med de här grymt sköna joggingskorna!
Igår tackade jag ja till ytterligare ett motionstillfälle- Kommunjoggen den 22 maj- Detta tack vare övertalning av Frida. Man behöver ju faktiskt inte jogga där utan det går lika bra att promenera och den aktuella sträckan är bara på blygsamma 5 km! Man ställer upp i lag och får en picknickkorg efteråt så det blir säkert kul.

collage av månadens samtliga skoinköp (till mig själv).

från vänster: vita "snygg-gympadojjor" att ha till vardags

mitten: ljusbruna vårstövlar

höger: supersköna joggingskor som jag ska gå (promenera) i

Trevlig helg!!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Snygga skor! Och vad ni verkar äta mycket gott. Ha en ytterst trevlig helg!

Annas resa sa...

Fina skor! Kul med så många skoinköp. Och du kan ju trösta dig med att du nu inte behöver köpa skor på länge nu... eller?

Anonym sa...

Jag tillhör skaran som ser skor som nödvändigt ont, men snajsiga dojor var det.

Ang det du skrev så var det ingen pik mot dig alls så jag hoppas du inte tog det som det.Jag brukar också fundera över varför, men denna gång kom jag inte på någon riktigt orsak. Får hoppas på att den positiva trenden håller i sig.

Dock verkar A. fått ögoninflammation så med min tur åker väl även jag dit.

Ha en skön helg i det fina vädret.

Kram!

Maria sa...

Jag behöver också skaffa mig nya joggingskor att promenera i. Synd att jag inte är kommunanställd tänkte jag när jag såg det erbjudandet i tidningen!

hem ljuva hem- helena sa...

annaboda: Vi äter mest bara gott på helgen. Under veckan blir det oftast inget särskilt. Ibland inte på helgen heller, men det är bra när det blir det. (-: Ha en supertrevlig helg du med!

anna: Tack! Nä, nu behöver jag nog inte köpa fler skor på ett bra tag...eller hur var det med sommarsandaler förresten? Måste kolla om jag har några från förra sommaren.

frida: Jag kände mig i alla fall tvungen att förklara mig om jag verkat väldigt frågvis!(-:
Hoppas verkligen att ögoninflammationen inte biter på dig!! Det är sant att det är väldigt smittsamt, men vi har haft turen att klara oss de gånger något av barnen fått det.
Ha en skön helg du med!

maria: Du kan nog lugnt köpa skorna i alla fall, för de frågade faktiskt aldrig om jag verkligen var kommunanställd... (och man har ju inget typ av "bevis" att visa upp på att man är det heller). Men jag förstår om du tvekar- det skulle jag också ha gjort!

Anna i den vita soffan sa...

Det finns verkligen inget sötare än små barn som äter mat! Det ser så GOTT ut! Och när man läser vad ni åt förstår jag att det måste ha varit riktigt gott!

Önskar dig en massa sköna promenader i din nya skor!

Mia sa...

Hej! Grattis till snygga skoinköp! jag bara äääälskar skor och har enligt min man aldelens för många...kan man ha för mycket skor??? NÄ! Jag har nog aldrig kommit hem från en utlandsresa utan vare sig nya skor eller ny väska!! (älskar ju väskor också...)Så det har ju blivit några genom åren... NU har vi fått en ny skoaffär här som heter Deichmann....hur billiga skor som helst och massor att välja på, upplägget är precis som skoaffärer utomlands... med långa rader av skor och skokartonger, bara riva ut och prova, gå till kassan och betala. Har ni vägarna söderut i sommar så kom förbi kan locka med både Liseberg och skoaffärer :o)! Kram Mia

hem ljuva hem- helena sa...

anna i vita soffan: Håller med om att det är härligt när barnen äter! Det ser riktigt gott ut och sedan blir de ju på så gott humör av mat också! (-:

mia: Liseberg och skoaffärer låter toppen! (-:. Det är så roligt att du läser min blogg förresten! Kram!!

Besökare