Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 19 maj 2008

leka bibliotek

Igår: barnen (glatt och upphetsat i kör) : Mamma!! Vi leker bibliotek! jag: Jahaa, vad kul. Nelly: Vi har köpt många böcker på biblioteket. jag: jahaa, har ni lånat många böcker?! barnen: Jaa, titta här!

(Och ja, det kan man ju lugnt påstå):
Kan tillägga att några minuter senare låg alla böckerna utspridda i mer eller mindre prydliga högar runt om i hela köket under flera timmars tid innan någon slutligen orkade bära tillbaka dem till bokhyllan (eller nej, till biblioteket menar jag förstås).

12 kommentarer:

MalinKa sa...

*skrattar* Känner igen den där å-nej-vad-ni-drar-fram-fast-jag-låtsas-att-jag-tycker-ni-är-kreativa-mammakommentaren som ligger som en underton i ditt inlägg ("jaaha, vad kul"). Fast numera är det sällan jag får dra den. Istället får jag sitta och smyggäspa framför TV-spelet när jag MÅSTE SE vilket nytt trix Filip lärt sig och uttrycka oj-vad-tråkigt-detta-är-men-jag-låtsas-att-det-är-intressant-mammakommentaren: "jahaaa, men oj vad fränt". =P

Maria sa...

Just när barnen varit fiffiga och kommit på bästa leken så är det ju jättekul...men sedan när allt ska tillbaka på rätta ställen...typ efter kojbyggen mm...då är det inte lika kul, varken för mammor/pappor eller barn...Men man får väl ändå vara glad över kreativa lekar!

Livet i träsket sa...

Ja, barn verkar tycka att det roligaste som finns är att dra fram alla grejer som finns, starta nya lekar hela tiden och sedan bara lämna allt..

Maria sa...

Hej igen!
Vilken fin somrig header du gjort!!
Hoppas att det snart blir somrigt!
Roligt om jag får träffa dig snart!

Anonym sa...

Härlig med böcker *s*! Våra pojkar är bra på att dra fram massor och leka intensivt innan de drar vidare till nästa projekt...Inte lika kul att plocka ihop som att dra fram alla saker tyvärr. Försöker tänka att det är ju roligt att de har mycket fantasi och leker så bra ihop men oj vad less jag blir på "röran" som de lämnar efter sig emellanåt!

Kram!

RANA sa...

Hahaha... Detta känns grymt bekant. Kram till en härlig bloggerska!

Rana

EVA / whiskyochchampagne sa...

Hahaha ! Känns igen...helt klart ! Huvudsaken de är kreativa eller hur?!? Sen att det ska städas också...det brukar lösa sig ändå...hihi !
***
KRAAAM från EVA !!!

Anonym sa...

Man blir så glad när de små liven fortfarande besitter tillräckligt med kreativ skaparkraft för att dra igång dylika projekt.

Flingan sa...

Ja!
Vad härligt!
Jag gör allt för att uppmuntra till läsning och det bär frukt för jag hittar ofta barnen ihopkrupna någonstans med var sin bok läsandes. Eller så packar dom väskor och påsar fulla med allehanda böcker och leker bokaffär.
Oftast är det föräldrarna som får plocka undan men jag ser det som ett kärt besvär.
Fina barn du har!
ha det gott/plingen

Arga Mamman sa...

*fniss* känner igen det där... Totalt kaos som dessvärre lockar fram "Arga Mamman"... "Men ta och plocka undan det ni har dragit fram nu då!!!!"

Men visst är det väl underbart att de leker just "bibliotek"!? Känns som att det är en skatt som vi håller på att glömma bort helt och hållet...

Kraaaam!!

Anonym sa...

http://ladiesmafia.mylava.net/

Kom in och umgås med oss !

Maria sa...

Hej!
Jag tyckte också att det var roligt att få träffa dig i verkligheten!!

Besökare