Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 11 maj 2008

nu skriver han sitt namn också!

Mycket kort uppdatering sedan sist: Valborgshelgen med flera dagars ledighet och toppenväder blev superskön. Sedan följde en intensiv och stressig vecka med väldigt mycket att göra både på jobbet och på fritiden (det sistnämnda är dock självvalt) och jag har varit trött!! Har också haft en svagt molande huvudvärk och ett svagt men enerverande ryckande vänsteröga från måndag till fredag. I helgen har vi alla vilat upp oss igen och vi har haft det riktigt bra! (och huvudvärken försvann som väntat med lite extra sömn). Igår fick barnen en uppskattad heldag med farfar och Ulla medan jag och Niklas åkte till Ikea i Haparanda för att köpa utemöbler till altanen. Det gamla bordet gick sönder i stormen förra hösten, fast egentligen var vi egentligen ändå i behov av ett större bord med plats för fler. Och jag säger bara det att Ikea rockar!! Eller vad sägs om ett stoort (och dessutom snyggt) bord med plats för 6-8 personer + 6 st positionsstolar (hög rygg) för totalt 4500 kr!! Det kan man kalla ett riktigt bra pris och mycket för pengarna! Sedan slank det förstås ned lite fler grejer än så också... (Har man ändå kört hela långa vägen så måste man ju passa på). Nu fattas bara att hitta dynor till alla stolarna, för sådana fanns knappt på Ikea, i alla fall inga vi gillade. Har tidigare sett några snygga hallonröda (enfärgade) på EM som vi ska titta närmare på när tid finns.

Nelly fick en fin sänghimmel från Ikea! Mysigt!
Sen måste jag ju bara (som stolt mamma) få dela med mig av sonens imponerande snabba framsteg med pennan under den senaste veckan. Från att tidigare bara ha ritat små, små krumelurer och en massa streck har han plötsligt lyckats plita ner hela sitt namn på papper!! Inte ens 3 år gammal men väldigt inspirerad av sin storasyster som i sin tur skriver och skriver bokstäver hela dagarna i ända. Säg är det inte stiligt värre?!
...och förra helgen ritade han sin första gubbe. Den hamnade på "svarta tavlan" och den blev inte direkt någon typisk huvudfoting, men en sådan kan anas "liggande" längre upp i bilden. (Enligt Olle föreställer det här en snögubbe med en ram runt om):
Min fina myskille!
Önskar er alla en bra start på veckan!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det var härligt att se Olle och Nelly busandes hos stuggrannen igår! Undrar vem som hade roligast Barnen eller farfar och Ulla???:D
Kul med nya utemöbler - och att de fanns hemma!!!
Ha en bra vecka!
KRAM!

Maria sa...

Vilken duktig kille!! Och bra Ikea-inköp! Vi behöver egentligen nya utemöbler, men tänker varje år att vi köper nya till hösten när de rear, men det blir aldrig heller. Vi har nog dessa tills de rasar ihop!

hem ljuva hem- helena sa...

liza: ha, ha... (-:
Kul att höra att de alla verkar ha haft lika kul!! Kram!

Anonym sa...

Otroligt att han redan kan skriva sitt namn. Det är så fint med alla pinnarna på E:et.

Ha en fin vecka!
Zäta

Annas resa sa...

Så duktig han är, lille Olle! Och kul för Nelly att hon äntligen fått en sänghimmel. Ebbas rasade ner över henne när hon sov en kväll här i förra veckan...

Anonym sa...

Wow, så duktig han är, er lilla kille! Han skriver ju jättefint (och ritar också). Det är så roligt att följa barnens alla framsteg :)! Sänghimmeln ser jättefin ut, nästan så jag vill ha en själv ;)!

Önskar dig en fin vecka!

Åsa sa...

Är också ruggigt sugen på IKEA, men det får bli senare, för vi åker ju till STHLM på fredag. Inte så dumt det heller. Trevlig vecka till dig också!

Flingan sa...

Vilken duktig kille! Skriva sitt namn redan! Min lille kille är inte alls sugen på att varken sjunga sånger eller rita gubbar. Han har fullt upp med att springa runt och upptäcka.
Ha en god kväll!

Besökare