Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 14 september 2008

kakbak

Nästa helg blir det hett efterlängtade kalas i huset under dagarna två. I fredags kom svärmor förbi med en hel kasse hembakta bullar inför det stundande firandet, och i helgen har även jag bakat en del. Inte sju sorter, men väl fyra, bland annat dessa godingar på bilden. De heter Café cookies och receptet har jag en gång fått av syrran. Kakorna påminner lite om gamla hederliga "Drömmar" i utseende och konsistens, men dessa är i mitt tycke mycket godare och inte riktigt lika spröda som dem. Café cookies 200 g smör (ej smält) 2 dl socker 3 dl havregryn 1 dl kokosflingor 3 dl vetemjöl 1/2 tsk hjorthornssalt 100 g hackad mörk blockchoklad (100 g hackad mandel)

Rör smör och socker poröst. Blanda alla torra ingridienser och rör sedan ner allt med smör-socker blandningen. Blanda ordentligt till en "deg". Rulla köttbullsstora kulor och lägg dem på en plåt (på bakplåtspapper). Grädda kakorna i 200 graders ugn i ca 12 minuter.

Idag har vi dessutom försett oss med fika på Café Humlan i Öjebyn. Vi var egentligen på jakt efter ett äppelträd på Bryggmans trädgård men de hade tyvärr inget (det kanske är för sent för äppelträd här nu)? På hemvägen körde vi då förbi Humlan och plötsligt hade vi stannat till där och sen blev vi sittandes i drygt en timma eftersom vi träffade kompisen M att surra med. Sedan fick vi hasta hem för att hinna till Nickes träning och Nellys dans. Helgen har i alla händelser gått i ätandets tecken. Vi har haft middagsgäster både fredag och lördag och njutit av både god mat och dryck. Imorgon blir det troligtvis lite mer vardag på den fronten.
Önskar er alla en bra vecka!!

10 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Vad mysigt det låter med en helg i ätandets tecken! Hoppas din vecka blir bra!

Maria sa...

Gott både med dina kakor och Humlans fikabröd gissar jag!

Annas resa sa...

Tack för senast! Nu ser vi ju ännu mer fram emot att komma till helgen och fika gott fika!

synd att ni inte hittade något äppelträd. Det ska tydligen vara alldeles utmärkt att planera såhär på hösten annars. Kanske ni hittar något på sinnenas ateljé?

jennys hus sa...

Blir kalas här också i helgen. sambon som fyller år på torsdag.

De där kakorna verkar vara supergoda:-) ska jag testa nån gång.

svar: bara kul att du vill ha mig på dina favvobloggar:-) Lägger till dig hos mig också.
Kram/jenny

Skaparstigen sa...

Åh, vad bra! Jag har tvingats till att börja samla på recept utan ägg (min yngsta är jätteallergisk)och de där såg ju helt perfekta ut! De ska jag prova nån dag.

Anonym sa...

Åh vad gott det ser ut! Café Humlan ser verkligen mysigt ut, men har tyvärr aldrig varit där och fikat. Förhoppningsvis kan jag dra med mamma nästa gång jag är uppe i Piteå.

Vilken fin header du har gjort!
Svar: Ja det är inte helt omöjligt, det är bara att hejja på mig ifall du ser mig någon gång :) Kram Sandra

Ninnie sa...

Mmm, ser jättemumsiga ut! De där kakorna måste jag pröva. (Jag älskar goda kakor...)

Anonym sa...

Perfekt recept! Har kalas här om någon vecka, då blir det kul att bjuda på en ny sort och inte bara de gamla vanliga beprövade!!
Låter som ni haft en riktigt härlig helg!
KRAM!
Liza

Anonym sa...

Mmm vad gott det ser ut!
Humlans missade vi i Öjebyn...

Vilken fin header du har gjort! Kul med lite personliga bilder!

Hoppas att du har det bra! KRAMAR!!

Anonym sa...

En blogg som befolkas av bröst och bullar är en bra blogg!

Besökare

Bloggtoppen.se