Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 30 november 2008

adventstid

bild: eget collage av advent hemma hos oss idag!
(klicka på bilden för att förstora den).
Det är en mysig tid nu och det gäller att verkligen försöka ta till vara på den! I förrgår åkte kartongerna med julpynt fram till både barnens och min stora förtjusning, och ett par timmar senare var samtliga stjärnor, eljusstakar, ljusslingor, juldukar, röda juleljus, minigranar, bockar och tomtar på plats runt om i huset. Igår sprang jag och Niklas på stan på tu man hand halva dagen så nu är också de flesta julklapparna inhandlade (skönt)!
Idag har jag haft syrran här på lunch och efter det har vänner varit över på adventsfika och glögg. Nu flera timmar senare är huset fortfarande härligt varmt från alla värmeljus, braskaminen, fyra lekande barn, kardemummakaffe och glögg.
Efter middan en prommis med Anna i det snöiga, vackra landskapet. Alltid lika trevligt och väldigt nödvändigt!
Och nu sitter jag här och skriver detta inlägg vilket lär leda till att jag fullkomligt tar död på min onda nacke. Dessutom har jag som synes toppat inlägget med ett collage av bilder som jag suttit och knåpat ihop alldeles nu. Knäppt jag vet, men jag kände ju för det! I veckan lär det dock bli extra tunt med inlägg här på bloggen eftersom jag ska resa bort med några andra från jobbet under några dagars tid. Kul!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad mysigt det ser ut!

Anonym sa...

Oj så mysiga bilder! Ja, det är nog bästa tiden på året, dofterna, ljusen, gnistrande snö och massor med umgänge med vänner och familj.. Kan det bli bättre??
Sköt om din onda nacke och ha så trevligt på resan!
KRAAAAAAAAM!
Liza

Annas resa sa...

Ja promenaden är både skön och trevlig. Tack för advenstfikat - det blir väl en tradition... ;)

Anonym sa...

Vad ni har fått till det mysigt. Kula att se anisbröd. Dom är jättegoda, brukar göra dom också. Håller tummarna för din rygg. Må så gott, Kram

RANA sa...

Julstämning... mmmm. Skicka en lussekatt, är du snäll. :-)

Stackars din nacke. Ska vi byta: massage mot bullar?

Lycklig resa!

Kram, Rana

Maria sa...

Så mysigt ni har det!!

Anonym sa...

Vad MYSIGT ni har hemma hos er ni adventstider! Jättefin ljusstake! Ta hand om dig & din onda nacke! KRAMISAR!

Besökare

Bloggtoppen.se