Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 28 november 2008

Jesusbarnet- en enhörning?

Igår kväll plockade jag fram den nya julkrubban (eller Jesus-huset som barnen kallar den). Olle (3,5 år): Mamma, var e Jesusbarnet? jag: Här! säger jag och pekar på den lilla bebisfiguren. Olle: Men var e han? Var e enhörningen? jag: Öhh...enhörningen? Vaddå? Varför frågar du efter en enhörning? Olle(nu lätt irriterad, allvarlig, letandes bland de olika porslinsfigurerna i krubban): Jaa enhörningen, Var är den?? jag (försöker verkligen att hålla mig för skratt): Men Olle, vad menar du egentligen? Varför tror du att det ska vara en enhörning i julkrubban? Alltså, tänker du på en så´n där sagohäst med ett horn i pannan? Olle: Jaa, en enhörning! Och idag: jag: Olle, vad menade du egentligen igår när du undrade om det fanns en enhörning i julkrubban? Skulle en enhörning ha något med Jesus att göra, eller? Olle (allvarligt och bestämt): Jaa, för på sommaren är Jesus en enhörning och på vintern är han ett Jesusbarn! Ha, ha. Ja, vad säger man?? Man kan ju bara undra var ungen kan ha fått detta ifrån?

4 kommentarer:

Mary sa...

Hahaha! Det är många konstiga funderingar som man får ta del av som förälder. Eller kanske inte konstiga men ovanliga. Och underhållande.

Anonym sa...

Jasså, där hör man :P

Anonym sa...

ler :-)
Ha det gott.

EVA / whiskyochchampagne sa...

Hahaha ! Jaa man vet aldrig vart allt kommer från...hihi !
***
Ha en fin start på veckan !
KRAAAM EVA

Besökare