Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 29 december 2008

sammanfattningsvis

Julafton!
Fotografering av kusinerna. En gruppbild. En inte alltför lätt uppgift...
Sammanfattningsvis kan bara sägas att julen och mellandagarna har varit de allra bästa tänkbara! Har faktiskt rakt inget att klaga på eller vara besviken över, inte ens på nacken som under de senaste 2 veckorna faktiskt varit bättre än på väldigt länge!
Julafton blev mysig och pirrig i väntan på tomten och paketen. Lyckligtvis hade tomten även varit förbi hos farmor och Jan så de kom förbi och lämnade paket redan under dagen, vilket gjorde att den långa väntan blev mindre svår för de små. Sedan blev det Kalle (ratas dock totalt av barnen) julmat, tomte och ännu mera paket hos mormor och morfar. Hela 14 pers hade samlats att fira jul i deras inte alltför stora trea. Livligt, lite trångt och mycket trevligt. Mammas julmat var som alltid väldigt generös och oslagbart god, och kusinerna bus lekte alla ovanligt bra med varandra. På juldagen fortsatte julfirandet på lugnt vis hos farfar och Ulla.
Gú vad det är skönt med långledigt och slappardagar. Vi har alla vänt på dygnet och sover till nio/halv tio varje morgon! Även Olle som alltid varit ganska morgonpigg sover och sover (till föräldrarnas stora lycka). Myntets baksida är att Nelly aldrig någonsin tycks bli trött om kvällarna utan somnar som tidigast efter 23-tiden. Detta trots långa, friska utevistelser i slalombacken, massor med lek, varma bad, sagor, sånger, kvällsmat x 2 etc etc... Hon måste helt enkelt ha ärvt sina föräldrars favoritdygnsrytm- sena kvällar och långa sovmorgnar!
Vädret har hittills varit bättre än något julväder jag tidigare upplevt (det är varmt och skönt och snön ligger ändå kvar) så till och med jag har kunnat vara ute och njuta en hel del utan att förfrysa varken fingrar eller tår i pulkbacken, slalombacken eller under promenaderna med nya gå-stavarna. Och så här långt har vi tack och lov klarat oss från vinterkräksjukan. Vi trodde där ett tag att Nelly skulle drabbas av hennes sedvanliga "högtidsfeber" (intensiv och långvarig feber som nästan alltid infaller under jul och påsk). På annandagen fick hon nämligen 40 graders feber och låg helt däckad hela dagen. Lagom till middagstid vaknade hon dock till liv, med en glupande aptit, åt jättemycket kyckling, och efter det var hon plötsligt helt frisk! Så det visade sig bara vara en sån där klassisk febertopp.
Ja, annars så har det blivit en del TV-tittande (favoriten är Stjärnorna på slottet- ett riktigt pensionärsprogram med rätt kul underhållning). Det har även blivit många djupdykningar i chokladaskarna, goda middagar, samt några raska vändor på stan, bland annat för att byta några julklappar och fixa lite inför nyårsdukningen!
Ikväll måste vi ställa väckarklockorna för att ta oss upp i någorlunda god tid imorgonbitti då vi ska träffa "Stockholmsvänner" i pulkbacken redan under förmiddan. Därför är det bäst jag avrundar här. Återkommer troligvis med ett nytt inlägg innan nyår!

1 kommentar:

Maria sa...

Så härligt med slappande ledighet! Det har vi här också. Så lika de ser ut tjejkusinerna.

Hoppas att vi ses snart!
Gott nytt år!

Besökare