Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 6 december 2008

stockholmstripp, shopping och pepparkakshus

Har varit på resande fot med tre jobbarkompisar från onsdag morgon till fredag kväll. Vi har varit i Stockholm på s.k. erfarenhetsutbyte med två olika kommuner; Nynäshamn och Upplands-Väsby. Det har verkligen varit jättebra och givande dagar. Vi har blivit väl mottagna av alla vi träffat och det har varit intressant att prata med folk som jobbar med samma saker som en själv fast på helt olika sätt! Själv står jag ju snart inför att byta jobb men mina arbetskamrater har fått en hel del nya idéer att spinna vidare på inför det fortsatta klientarbetet! Förutom mycket jobb och massor av resande med både pendel, buss och taxi fram och tillbaka mellan kommunerna har vi även haft tid för trevlig fritid med en hel del shopping och goda middagar i city. Jag shoppade bland annat detta långa, snygga nattlinne till mig själv på Polarn & Pyret:

(Bilden är lånad från Polarn & Pyrets hemsida)
Blev dock förkyld under resan (det blåser ju så himla kallt i vinter-Stockholm)! Sen kom jag också hem till hostande barn så idag har vi snorat och hostat ikapp här hemma hela dagen.
Däremot var vi inte för sjuka för att göra ett pepparkakshus. Har köpt färdiga delar som vi klistrade ihop med smält socker och dekorerade med rosaröd glasyr, nonstop och silverkulor. Barnen tyckte att det blev det vackraste pepparkakshuset i hela världen! (Hmm, nåja... Men mysigt hade vi i alla fall).
Ha en fortsatt trevlig helg!

5 kommentarer:

Maria sa...

Mysigt att hinna med både jobb och nöjen på Stockholmstrippen.
Nattlinnet=toppenfint! Jag har ett från deras kollektion förra julen, eco, så skönt!

MalinKa sa...

men så fint litet hus =)

Anna i den vita soffan sa...

Jag älskar att höra när barnen tycker det som de själva skapat är världens vackraste! Hoppas de får behålla den inställningen länge till och inte faller för Jante alltför snart... Låter som mysiga dagar i Stockholm! Jag pausar fortfarande men tittar in till mina favoritbloggar då och då i alla fall. Här hemma är det otroligt intensivt arbete för att få färdigt renoveringen till jul - grovjobbet åtminstone. Men jag tror vi lyckas! Ha det så mysigt i ditt nya nattlinne (jag har ett par randiga i samma modell, supersköna!) och krya på dig och barnen! Kram!

Annas resa sa...

Vilket fint pepparkakshus! ajg har bara inte orkat rodda ihop något sådant i år. Kanske det får bli ett annat år, då!
Fint nattlinne! Jag fick ett av Daniel idag; likadant fast randigt. Supermysigt!
ha en bra vecka!

Anonym sa...

Åh vad mysigt det nattlinnet såg ut! Jag har ett randigt. De är så sköna... KRAMISAR!

Besökare