Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 28 januari 2009

årets första semla

En sann semmel-älskare som jag ser alltid fram emot att få äta semlor under den här tiden på året! I förrgår åt jag och maken årets första semlor här hemma. Vi avnjöt dem med svart kaffe framför filmen "Varg" (den med Peter Stormare i huvudrollen). Med andra ord en lite vardagslyxig måndag för oss medan barnen hade det sova-över-mysigt hemma hos mormor och morfar. Semlorna hade vi köpt på Ekbergs i Piteå. Betyg: Max 3 av 5. Ganska så segt "bröd" och alldeles för lite fyllning i bullen drog ner betyget, men annars smakade mandelmassan och grädden riktigt bra! Betyget på filmen blev i sin tur inte heller mer än 3. Jag hade hört så mycket positivt om filmen och hade nog lite höga förväntningar. Stormare är som alltid en fantastiskt bra skådespelare men i mitt tycke var handlingen i filmen ganska platt. Jag störde mig också på att alla (även de från samma familj) pratade helt olika dialekter. Allt från norrländska till dalmål och någon sorts jämtländska vilket gjorde att det var svårt att få någon känsla för var i den svenska fjällvärlden filmen egentligen utspelade sig. Kom också på mig själv med att sitta och vänta på att storyn skulle ta någon spännande vändning mot slutet men den överraskningen uteblev tyvärr. Hade egentligen bara tänkt fresta er med en bild på en semla. Hade inte alls planerat att ge någon filmrecension av "Varg"utan det råkade visst bara bli lite personligt tyckande så här i skrivandets stund... Nu: Godnatt!

6 kommentarer:

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Det ser inte helt fel ut med en semla...
Om du vill kan du smyga in till mig och hämta ett liten uppmuntran som tröst till en halvtrist film. Kram kram

Maria sa...

Ser ju så gott ut med semlor, men tyvärr så är jag ju glutenallergisk så dte brukar inte bli någon för mig! Vi syns snart!!

m sa...

Vad kul att det är fler än vi som testar semlor!

Anonym sa...

Fy så sugen du gör mig!

Anonym sa...

Ser gott ut med semla! :-)

Jag håller med om det där med olika dialekter. I många filmer/serier är det irriterande om man i samma familj talar olika dialekter, eller när det inte alls stämmer överens med platsen. Då blir filmen/serien inte alls lika bra.

Kram Annette

Mia sa...

Är oxå en sann semmel-älskare, åt min första för några dagar sen och den var helt perfekt! :o) Jag hade oxå hört att filmen Varg skulle vara bra men jag och sambon orkade inte ens titta klart.
Kanonbra foton förresten!

Besökare