Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 15 mars 2009

Härlig helg

Oj vad helgerna går snabbt. Skulle inte alls ha något emot en extra ledig dag imorgon! Idag har vi haft ett helt underbart vårvinter väder med strålande sol, vindstilla och några plusgrader. Vi har tillbringat några härliga timmar på Vallsberget, den lokala slalombacken, där det i slutändan blev mer bob- än slalomåkning. Niklas prövade att åka med Nelly i sele vilket gick jättebra. Även lillebror fick pröva att stå på slalomskidor idag men det gick inget vidare. Det slutade med att Niklas fick ta hela sonen med pjäxor, skidor och allt och åka ner med honom som en slapp säck i famnen! Kanske bättre lycka nästa gång? Än är det ju ingen brådska. Till middag avnjöt vi de goda resterna från gårdagens middagsbjudning innan vi åkte vidare för att uppvakta morfar på hans födelsedag. Där fyllde vi på magarna med kaffe, hemmagjord prinsesstårta och massor med gott mormorsbakat fika. Kusinerna busade högt och ljudligt med varandra på liten yta tills mina öron var helt utmattade. Mellan middag och kalas hann jag in en sväng på Åhléns där jag för övrigt inte varit på flera veckor. Älskar att gå omkring där och titta och alltid hittar jag något intressant. Idag blev det bland annat lite smink, en kjol och en bok om Feng shui. Hittade även en massa snyggt tyg till gardiner i nya huset men det får bli ett senare inköp. Det är förresten så himla tråkigt att Åhléns måste lägga ner i vår stad. Hoppas innerligt att de kan hitta någon annan lösning än att slå igen! Gårdagen blev hektisk med intensivt städande av våra samtliga tre våningar under ett par timmars tid (vårt hus har nog allvarligt talat aldrig varit renare och luftigare än nu inför försäljningen)!! Städ och snabb dusch följt av enkel indisk matlagning och trevliga vänner på tidig middagsbjudning. Vid 20-tiden slocknade båda barnen, dödströtta efter en ovanligt tidig lördagsmorgon, några timmars utelek och bus med farmor och Jan, och sedan några timmars innelek och bus med bästa kompisarna. Nu ska jag krypa ner i sängen med min nya bok! PS! Såg precis nu att idag har min besöksräknare på bloggen passerat 75 000 besökare! JÄTTEKUL att så många tittat in!

3 kommentarer:

Irene sa...

Hej, hittade precis hit via Bloggtoppen och läste att Du idag köpt en Feng Shui-bok :-).
Jag bloggar själv om Feng Shui så kom gärna in och läs på fengshuiblogg.blogspot.com :-)

Såg även att Du är i flyttartagen... vad spännande!
Skall nu läsa vidare i Dina äldre inlägg och se vart det bär av ;-)

Trevlig kväll!

Maria sa...

Jag sörjer också att Åhlens ska stänga. De har alltid något kul. Då får vi åka till Luleå istället (inte bra för affärer här...)

Anonym sa...

Håller med ang Åhlens. En tyckaom affär som man kan fördriva många timmar i. Roligt att läsa vad ni gjort under helgen. Vi har också börjat fördriva våra helger på Valls. Storasyster har börjat iår så vi försöker fara när vädret har tillåtigt det. Jag och lillasyster åker för övrig bob. Jättekul!!!

Är precis uppe i bröllopsförberedelser och är så lycklig över att ha hittat "min" klänning!

Ha det så bra!!!
Kram

Besökare