Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 2 april 2009

VAB, jobb-pusslande, husbesiktning och krisläge

Barnen har varit hemma i tre dagar nu. Båda har varit förkylda, hostiga och febriga som så många andra barn i dagisgruppen. Täppta näsor, hosta och svettiga lakan har gjort att nätterna har varit ganska "hackiga" med sömnbrist och icke tålmodigt humör (jag tisdag) som följd. Första sjukdagen var de faktiskt ganska pigga båda två, andra dagen var de jättehängiga och låg mest hela dagen, och idag har de varit väldigt lekfulla och pigga som mörtar (!) men de hostar fortfarande en hel del så de får nog stanna hemma ytterligare en dag i alla fall. Tisdag var jag hemma med de små sjuklingarna, onsdag var Niklas hemma, idag var jag hemma igen och imorgon delar vi nog på VAB:andet- halva dagen var! Vi försöker att dela på sjukdagarna så långt det är möjligt och med hänsyn till vad den andre har på jobbet under den aktuella dagen. Frånvaron från jobbet är dock helt klart stressande eftersom jag har massor att göra och vet att ingen annan gör mitt jobb, men barnen går ju såklart alltid först och när jag väl är hemma med dem tänker jag knappt på jobbet! På husförsäljningsfronten har vi seriösa köpare på G. Idag har vårt hus gått igenom en 3-timmar lång besiktning med slutbetyget MVG! (Eller riktigt så uttryckte han det väl inte, besiktningsmannen, men sammanfattningsvis var det inte mycket anmärkningar han hade att komma med, vilket förstås känns skönt). Så nu borde det väl mycket till för att de presumtiva köparna ska dra sig ur, men vi väntar ännu ett tag med storfirandet! Sitter för närvarande och lyssnar på en TV-debatt om det ekonomiska krisläget i dagens Sverige. Känner att jag får en stor klump i magen varje gång det här ämnet (=verkligheten) kommer på tal. Det är verkligen inga positiva ord som beskriver läget under de kommande åren: lågkonjunktur, djupaste krisen sedan 40-talet, massarbetslöshet, fattigdom... ryys. Mår så dåligt när jag tänker på hur många människor/familjer som redan har det alldeles nog svårt idag, och där prognosen nu alltför tydligt visar att läget bara kommer att bli värre under de kommande åren. I kriser ser man som bekant också om sitt eget hus, och trots att vi själva har det bättre ställt än många andra går det förstås inte att vara helt trygg över hur framtiden kommer att se ut för någon av oss. Det är i stunder som denna jag knappt orkar eller vågar glädjas över vårt nya husköp. Men imorgon känns det nog bättre igen. Man måste ju våga leva också!

5 kommentarer:

Therese sa...

Skrickar lite styrkekramar från en familj några hus bort....Hoppas ni kryar på er...hos oss verkar det vara segt!

petra sa...

Här har det oxå varit mycket sjukdagar på sistone.
Jag har fått en bombförkylning, men med mycket vabdagar i ryggen känns det inte riktigt som jag kan vara hemma igen.
Trist när det är segt. Dina barn får krya på sig.

Alltid skönt när besiktningen är över, känns lättare då, en bekräftelse på att man har ett bra hus.
Mmm, det dära med ekonomikriser och arbetslöshet, brrrr ja man får rysningar.
Min man blev uppsagd förra torsdagen, men igår hade han fått ja från ett nytt jobb. + att hans nuvarande jobb, gjorde om hans tjänst lite så bara han klarar av den, så dem ville ha han tillbaka. GGgrrr, vad arg man blir, fixa det lite tidigare då så man slipper gå och oroa sig. (visst han är sist in men han har mer kompetens än dem flesta där)
Nä, nu ska jag inte deppa mer om det. Det är strålande sol och vår utanför fönsterna OCH det är ju HELG!!!

JAg hoppas ni får in ett saftigt bud på ert hus nu. Lycka till.
Trevlig helg och massa kramar

Maria sa...

Hej Helena!
Här är det också lite snorigt, men troligtvis på bättringsvägen.
Känner också att oron kan ta över ibland, men som du säger så måste man ju våga leva. Man kan inte gräva ner sig...

Åsa sa...

Hoppas ni snart blir friska!

Hemsida sa...

Ja det är väl förkylningstider nu antar jag, men det är bara att hålla ut.

Besökare