Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

tisdag 22 september 2009

Jag är från

Jag kommer från.

Inspirerad av bland annat Maria och Hannah har jag gjort en egen nostalgitripp:

Jag kommer från långa ljusa sommarnätter och kalla snörika vintrar, Från Norrsken, hjortron och Pitepalt.

Jag kommer från kedjehusvilla med medaljongtapeter i brun sammet. Jag kommer från mjuka heltäckningsmattor, mjölkbruta, färsfyllda paprikor och Ring så spelar vi.

Jag kommer från barnvänliga kvarter, lekparker med lektant, längdskidor och varm choklad, Från klövervita gräsmattor, humlor och träskor, Från åkerbär, Gomorron Sverige och Gäster med gester.

Jag kommer från kärlek, trygghet och nybakta bullar, Från Gud som haver barnen kär och John Blund. Från Professor Baltzar och Dr Snuggles.

Jag kommer från lagom är bäst, tack för maten, och spar dina tårar till du bättre behöver dem.

Jag kommer från unga varmhjärtade och uppmuntrande föräldrar, Hemanent och flufflugg. Från snöbollslyktor och snögrottor. Från ordning och reda, städat och fint, och middagen på bordet kl. 16:00.

Jag kommer från Domus och Tempo, Från Carola och Herreys, Från Date och Jane Hellen, Från bonnska och pitefint... Och jag kommer från Lilla Anna och långa farbrorn.

Gör din egen nostalgitripp du också!

7 kommentarer:

dahlarna sa...

Vad kul att läsa! Jag kände igen mig i många saker... ;-)! Hoppas att du har haft en bra dag! KRAMAR!

Zäta sa...

Vad fint!

Maria sa...

Flufflugg!! Den hade jag förträngt. Kul att läsa!

Therese sa...

Kul läsning.....vilken vacker bild du har lagt in på bloggen.

Anonym sa...

Så fiiint blev lite rörd nästan! Kram/maggan

Hannah Bergstedt sa...

Ja jag blir då rörd! Det är så roligt att läsa allas "Vart jag kommer ifrån", många saker som man själv känner igen.

Skulle vara intressant att läsa någons som inte är uppväxt i Sverige, eller som kanske är mycket äldre eller mycket yngre.

Photos by Storm sa...

Så bra du skrivet och jag känner igen det mesta eftersom min lillebror är i samma ålder som du. Ja inte det där med snölyktor och grottor eftersom vi så gott som aldrig har snö. Ha det bra/Lis

Besökare