Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 3 september 2009

vardagsrummet- stora ytor!

Nu är det dags att kika in i vardagsrummet som ligger mitt emot köket med bara hallen och ett sovrum mellan.

Så här såg vardagsrummet ut när vi tog över huset:
(Klicka på bilderna för att se dem bättre)

Stora, härliga och öppna ytor! Hela rummet andades däremot mycket 90-tal och kändes lite murrigt trots allt dagsljus från fönster åt tre håll och ytterligare ett ljusinsläpp i form av pardörrar in till hallen. Nya tapeter och ny vit färg på fönsterkarmar, braskamin, och element gjorde verkligen susen för rummet! De gamla syrabetsade golvsocklarna åkte ut och ersattes med vita, 17 cm höga golvsocklar som vi hittade på Listspecialisten i Arnemark.

Samtliga möbler i vardagsrummet hade vi sedan tidigare. Även i det här rummet har vi blandat lite modernare möbler med äldre (typ sideboardet från 60-talet och det gamla lilla indiska skåpet från okänt årtal). Nytt sedan flytten är den randiga ullmattan under soffbordet (Mio), den stora vita lampan ovanför matbordet (från samma ställe) och de höga vita lamporna i fönsterna (Ikea). De fina hissgardinerna i linne hittade jag på Syster lycklig (ganska dyra men värda varenda krona). De vitmönstrade längderna är från Ikea (men de syns visst inte på bild ser jag nu). Stringhyllan i vitt och valnöt är nyproduktion och inhandlades förra året (en stor favorit)! Den grå tapeten med mönster kommer från Boråstapeters kollektion "Orient" och känns helt rätt för det här rummet. Den ser inte särskilt "orientalisk" ut utan är snarare lite 60-tal. Parkettgolvet är gammalt, årtal okänt men skulle gissa på -50/-60 tal.
Så småningom ska vi ha en TV även i vardagsrummet. Än så länge har vi bara TV på övervåningen, men det klarar vi oss i och för sig långt på enligt min mening.
Ja det var en inblick i vardagsrummet. Nästa rum på tur blir allrummet uppe!
Nu ska jag koka mig en kopp te eftersom min hals känns sträv som sandpapper. Förkylning på gång.

12 kommentarer:

Bokmalen sa...

Oj, oj, vad snyggt!! Jag ÄLSKAR sådana höga golvlister!!!! ;) Vill ha sånna i vårt mat å vardagsrum oxå. Får se om vi bestämmer oss för att bo kvar en längre tid, isåfall så lär vi nog göra om!?? ;)
Kramen, Maria

Anna Fredag sa...

Alltså, det här är såååå fint! Wow! Helt rätt val av tapeter och färger i rummet. Det är verkligen verkligen fint. Och så tidlöst. (Jag skulle kunna ösa superlativ ett tag till...!) Hoppas halsen din känns bättre snart! Kraaam!

Liza sa...

Så fint ni har gjort! Vilken förändring, ljust och luftigt!
Gillar allt jag ser....
Kram!
Liza

Maria sa...

SÅ ljust och vackert!

caroline sa...

super fint! villken skillnad!kram c

Catarina sa...

Snyggt med grå tapeter. Känns diskret men ändå något annat än vitt.
Allt blev jättefint.

Malin sa...

Snacka om förändring. galet stor skillnad och supersnyggt! Stiligt med grått. Kram kram

petra sa...

Såååååå fint ni har det.
här rivs det i halsen oxå. trist.
Krya på dig och en trevlig helg
kram

Therese sa...

Jag har ju sett det "live" och det är så jättefint. Ni har inrett väldigt smakfullt tycker jag. Det blir ju ännu tydligare när man får se lite före bilder!
Ha en skön helg!

jagochmitthem sa...

Jättefint! Härlig tapet. Verkligen skillnad före och efter!

Kram Annette

Zäta sa...

Vad jättefint ni har gjort det. Strålande förvandling.

Dahlarna sa...

KANONFINT!!!!! Sååå kul med före & efterbilder! Tänk att lite färg kan göra SÅ STOR skillnad! KRAMAR!

Besökare

Bloggtoppen.se