Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 31 augusti 2007

Himmelskt goda hallonmuffins

Förra veckan kom mamma förbi med en påse muffins till oss. Det visade sig att det inte var vilka muffins som helst, utan de var så gryyymt goda! Tog givetvis receptet, men har inte hunnit baka dem själv ännu. Till dess lägger jag ut det till er, så att ni kan sätta igång och baka! (Och till alla trogna kaffedrickare vill jag bara säga att de smakar himmelskt i sällskap med denna dryck)!

Hallonmuffins med philadelphiaost
Det här behövs: stora amerikanska muffinsformar (viktigt)
150 g smör eller margarin (smält)
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1/2 pkt Philadelphiaost
2 dl färska eller frysta hallon
1/2 dl vaniljsocker
Vispa smör och socker poröst. Vispa ner äggen. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör ihop Philadelphiaosten och vaniljsockret. Häll först i ca 1 cm smet i botten av formarna. Lägg i några hallon och en klick Philadelphiaostblandning. Häll sedan på mer smet i formarna, så att nästan hela formen är full. Toppa med några hallon. Grädda ca 15 min i 200° ugn.
Lycka till!

2 kommentarer:

Annas resa sa...

Det här receptet måste jag prova! Det låter väldiogt gott.

hem ljuva hem- helena sa...

Ja, gör det!

Besökare

Bloggtoppen.se