Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 1 september 2007

Lampglädje

Lampor är en av de inredningsdetaljer som jag tycker bäst om! Rätt lampa kan verkligen göra så himla mycket för stämningen i ett rum.
Nu är den på plats, den nya taklampan i vardagsrummet. Jag hittade den på Åhléns i lördags och föll inte pladask, men efter ett par timmars betänketid kändes den helt rätt. Igår när vi så äntligen skulle koppla i och hänga upp den, så visade det sig förstås vara nå´t fel på just den lampan, så det var bara att packa ner den igen och åka tillbaka för att byta. Hade i alla fall himla tur- en kvar.(Butiksexemplaret)!
Lampan ser ganska dramatisk ut; svart, med lite draperat tyg och coola glasprismor. (Lyckades tyvärr inte fånga den rätta färgen på bilden). Med dimmer blir det dessutom ett mjukt sken från de tre glödlamporna. Tycker att lampan matchar väldigt bra till vår mörkt grå medaljongtapet, till den röda mattan, de rödmönstrade sammetskuddarna, och de röda filtarna i soffan.
Idag har Nelly och hennes kompis Ebba provat på att dansa i grupp, med Piteå dansstudio. De tyckte att det var jätteroligt, så nu ska de börja på barndans en gång i veckan. Anna tog en jättefin bild på de peppade tjejerna!
På eftermiddagen har vi varit och fikat hos våra kära vänner, och sedan har vi ätit marinerad lax (favvoreceptet med bl.a sesamolja, vitlök och mango chutney) och druckit ett glas vitt till det.
Nu ska vi slappa i soffan och ladda upp för shopping på det stora varuhuset.
PS! Vill bara tala om att det inte beror på mig att det inte är några styckesindelningar i texten, utan det beror på att inläggsmallen har fått nå´t frispel och vägrar göra stycken, trots att jag gör det! (Detta har hänt fler än denna gång, vilket gör mig mer än smått galen)!!

2 kommentarer:

mikaela sa...

Den var ju ursnygg! Passar ju perfekt till er fond-tapet!

hem ljuva hem- helena sa...

Kul att du gillade lampan!

Besökare