Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 9 september 2007

fixa och dona söndag

Igår betade vi av städning och ärenden på stan (jag), varvat med bland annat tvätt, matlagning och barnlek. Idag har vi (läs jag) bakat bullar inför det stundande 4-årskalaset. Det är egentligen ganska trist att baka bullar, men inget går upp emot doften som sprider sig i huset under gräddningen. Och resultatet sen... Hur gott är det inte med nybakade bullar och kall mjölk?!
Idag började vi också göra höst ute i trädgården. De flesta ettåriga sommarblommorna åkte ner i komposten, det stora syrénträdet friserades rejält, men utemöblerna får nog stå kvar ett tag till, trots att vi definitivt inte använder dem längre, men det skulle bli väldigt tomt och kalt utan dem på altanen.
Olle hoppade över sin lunchvila idag också, vilket gjorde att samtliga familjemedlemmar var, mer eller mindre, involverade i dagens "sysslor". Detta innefattade till exempel att sätta upp den nya, stora tavlan från IKEA (se bild). Den sitter nu på en vägg i vårt sovrum, där den passar bra med sin lugna och milda framtoning. Jag har inget emot massproducerat på väggarna utan tycker att många av IKEAS tavlor är riktigt fina, men visst känns det mer personligt och originellt med tavlor som inte alla har. Tavlan på bilden nedan heter "Sagoskog" och är en "illis" från Isa. Tavlan har tidigare suttit i hallen, men idag fick den flytta in i lekrummet, där den passar perfekt till det limegröna i tapeten. Tomrummet som nu uppstod på väggen i hallen blir inte långvarigt eftersom vi väntar på en tjej som heter Marisol!
En skymt av grön "Sagoskog" på väggen i lekrummet.

3 kommentarer:

My White Cottage sa...

Så mycket fina bilder du visar från ert hem!!! Blev särskilt förtjust i den nya Ikea-tavlan, den känns verkligen rogivande. Måste titta på den ordentligt nästa gång jag är på Ikea. Visst är Isas illisar underbara!! Mina killar har varsin, Aero heter den och vi valde färgerna rött, vitt, mörk- och ljusblått (de färger de har i sina rum). Funderar på hennes senaste "There is no place like home" till köket, i vitt, svart och grått.

Ha en skön måndag!

Kram från Jenny

Frida sa...

Så gott med bullar!Måste göra det någon gång...Gillade tavlan från IKEA, köpte faktiskt en jag också, men inte likadan.Du får se den vart det lider! Ni verkar ju ha det hur fint som helst hemma!Måste nog komma förbi någon gång och kika. Ha en fin måndag!

hem ljuva hem- helena sa...

Jenny: (Tack)! Ja, Isas "illisar" är verkligen jättefina. Barnen har även en annan grön och fin tavla från henne, vilken heter "Syskona bus". Det är så himla kul att det går så bra för Isabelle nu. Hon är en superduktig tjej, och dessutom jättetrevlig!(känner henne privat).

Frida: Ja, du (ni) får jättegärna komma förbi och hälsa på oss någon gång! Det vore ju väldigt trevligt!!

Besökare