Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 10 september 2007

En liten plantering

Sedan jag klistrade fast vallmosarna på väggen för typ en vecka sedan, har jag tyckt att det sett så tomt ut på golvet framför dem. Tänkte att de skulle behöva något annat grönt framför sig, något att liksom "växa upp ur" från golvet. Ikväll har jag löst det hela genom att göra en liten enkel plantering för dem, bestående av både grönt och aubergine-lila. (Stjälkarna på vallmosarna sticker upp bakom blommorna i krukan). Om jag inte hade haft små barn skulle jag nog ha lagt fina, kanske krossade stenar på jorden, men nu funkar ju inte det, och tur är väl det att jag har mina jättefina barn!!

Jag kan inte så mycket om blommor, utan valde bara de jag tyckte skulle bli finast i rummet. De större blommorna i mitten heter Kalathea, de mindre på sidorna Dracena. Hoppas att de kommer att trivas i den fina svarta krukan, vilken kommer från Familjen Shen´s keramik.

2 kommentarer:

Annas resa sa...

Det blev fint!
Tror du inte att du skulle kunna ha lite stenar ändå. När barnen har fått pilla på dem ett par gånger kanske de ledsnar?
Jag trodde aldrig att de skulle kunna lämna röda fontänen ifred, men de har knappt brytt sig om den.

hem ljuva hem- helena sa...

Lilleman har ju fortfarande lite svårt för att låta bli att stoppa spännande saker i munnen. Men det kanske är värt att prova i alla fall!

Besökare