Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 23 september 2007

rosa rosor

Födelsedagsrosor!
Nu har vi firat och kalasat i dagarna tre, och det var en mycket nöjd fyraåring som somnade ikväll, utan tutte=napp, för tredje kvällen i rad!! (Fortsättningsvis skriver jag napp för språkets skull. Hur skulle det annars låta?). Tjejen hade plötsligt själv beslutat sig för att skicka iväg napparna till tomten den dag hon fyllde fyra år! Jag var dock MYCKET skeptisk till att hon skulle fixa det här (men det sa jag förstås inte till henne). Att jag varit skeptisk till detta beror på att hon har varit så extremt beroende av denna napp under kvälls- och nattid, att jag stundtals tvivlat på att hon någonsin ska sluta med den. Men så nu, bara sådär, tar hon själv tag i saken, och klarar det hur bra som helst! Jag är såå imponerad av henne Igår fick födelsedagsbarnet en bukett vackra, rosa rosor av sin farmor. Det är dessa rosor som jag fotat på de här tre bilderna. Jag är egentligen ingen "ros-människa" själv, har knappt sett åt rosor tidigare, men under den senaste tiden, kanske under det senaste året, har jag ändrat inställning till dessa klassiskt vackra och romantiska blommor. Och att fotografera dem sen! Håll med om att det är helt fascinerande att titta på dem i närbild.
En riktigt romantisk bild! ...och ännu en!

Godnatt!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hälsa till Nelly och gratt henne från oss!
Tänk att hon redan är fyra år!!
KRAM!

hem ljuva hem- helena sa...

liza: Jag lovar att jag ska hälsa henne det imorgon! Ja, tiden går så himla fort!! Kram!

Maria sa...

Jag får någon känsla av att jag vet om eller känner till någon som har barn som heter som dina...så jag bara undrar om du kan vara någon jag känner till?? (Jag har bott i Piteå tidigare och sedan 3,5 år i V-botten och så i Piteå igen sedan ett år tillbaka så jag håller på att "återupptäcka" folk och bekantskaper)Eller så får jag bara för mig det??!Vet inte!!

Mys liv och hem sa...

Levande snittblommor är ju så vackra.Tuttperioden är en period för sig.Vi fick hjälp av en man som hade kiosken i småstaden där Gallerix är nu.Han frågade om han fick tutten av min nu nioåring i utbyte mot tuggummi.Han gick med på det så då var det bara att hålla fast vid det.Han skrek otröstligt de två första kvällarna sen glömde han den:-).Hjälp från ovan.Ha det bra

Anna i den vita soffan sa...

Visst är dom otroliga småtjejerna när de ska sluta med sina nappar! Min tjej bestämde sig plötsligt för ett par månader sen, efter att ha varit otroligt nappkär, att hon skulle ge sin napp till "nappfén". Vi hade pratat lite fram och tillbaka om att tex skicka den till tomten men det var inte lockande. Sen hörde hon om att man kan lämna tappade tänder i ett glas med vatten och det var intressant! Så tillkom "nappfén" och snart ville hon lägga sin napp i ett glas vatten på kvällen och hon var överlycklig när hon på morgonen hittade en blank guldpeng i glaset! Hon grät lite efter nappen dagarna efter men verkligen inte mycket och jag är så imponerad!
Vilket mysigt födelsedagsfirande ni verkar ha haft! Grattis till Nelly!

Annas resa sa...

Duktiga Nelly! Det kommer nog att gå jättebra utan tutten om hon redan har klarat så många kvällar. Lycka till!

EVA-whiskyochchampagne sa...

Vilka jättevackra rosor !!!
*
KRAM EVA

hem ljuva hem- helena sa...

Maria: Jag har verkligen funderat, men nej, det klickar inte alls! Fler ledtrådar!! (-:

My: Jag hade verkligen förberett mig på gråt och tandagnissel från dottern, men hon har otroligt nog inte fällt en enda tår sedan hon beslutade sig för detta. Jag fattar ingenting!

Anna (i den vita soffan): Vad gullig idé med "tandfén". Det är förstås ett fint alternativ till tomten, Skansen, etc! (Vad som helst, bara de kan tänka sig att sluta med den)!(-:

Anna:Ja, det här verkar faktiskt falla väl ut!! (och du vet ju hur skeptisk jag har varit)!

Eva:Ja, visst är de fina!!

Besökare