Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 6 september 2007

svart, grått och rött!

Collage från vardagsrummet: Röda och svarta sammetskuddar samsas
med röda filtar i en mörkgrå tygsoffa. Kuddar och filtar från Åhléns.
Svart vas med röda vallmo, från EM.
Grå ljuslyktor från Mio.
Röda vaser och rödmönstrade ljuslyktor.
Vaser från Åhléns. Ljuslyktor från Fina rum.
Blomma från Keramix.
Grafitgrå braskamin, svart vedkorg och en röd "gladkudde"! Båda från Åhléns. Bakom kaminen ståtar några våder av en mörkgrå/silvrig medaljongtapet.
Iredningslusten är alltid som absolut störst på våren och hösten. Just nu känns det väldigt peppande att uppdatera och mysbomba hemmet inför den mörkare tid som kommer. Nya idéer poppar upp mest hela tiden. Jag gillar att inreda olika rum med stöd i olika färger, och faller ofta för nya färgtrender. Samtidigt försöker jag i slutändan att behålla någon sorts balans (färg och stil-mässigt) genom hela huset. Grått, svart och rött är de aktuella färgerna i vårt vardagsrum, och har så varit under en tid. Ni har redan sett den svarta taklampan och väggen med de röda vallmosarna. Bilderna ovan visar på några fler detaljer från samma rum och i samma färgskala.

2 kommentarer:

Annas resa sa...

Fint! Och hur fick du till att det blev text mellan bilderna? Det var vl det vibåda haft problem med på bloggen?

hem ljuva hem- helena sa...

Ja, äntligen fick jag till text mellan bilderna. Så här gjorde jag: Först hämtade jag de bilder jag ville ha (centrerade).
Börja med att ladda upp den bild som du vill ha längst NER...(osv) När alla bilder är på plats kan du börja skriva mellan dem. Tidigare har jag hämtat en bild i taget, skrivit lite och sedan försökt lägga till en bild efter det, vilket INTE har funkat...

Besökare