Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 28 oktober 2007

löv, lek och brödbak

lövhögar i massor hos oss!
"Målet" med denna helg har varit att försöka hinna kratta och få undan lite löv medan det milda oktobervädret fortfarande håller i sig. Efter någon timmas krattande har vi nu tagit bort det allra värsta. "Det värsta" innebär ändå 36 prydliga lövhögar som nu väntar på att bli bortforslade i släp till soptippen (förhoppningsvis innan snön kommer). Niklas är numera rutinerad lövhanterare och har som vanligt ägnat mest tid åt att ta ihop dem, men jag bidrog också med minst en timmas krattning idag. (Fattar inte hur det fortfarande kan vara så mycket löv på vår tomt, då vi faktiskt har 8 träd mindre nu än tidigare år)!!
Brödbak!
Efter krattningen bakade jag detta bröd, som blev jättegott till linssoppan vi åt till middag. Brödet bakas enkelt i långpanna. Ska jäsas två gånger men behöver inte knådas. Snabbt och lätt! .

Duplo-lego. Kanske världens bästa leksak!

Barnen har lekt så himla bra med varandra (nästan) hela dagen! Det märks att ålderskillnaden mellan dem blir mindre för varje dag som går. De gemensamma lekarna blir bara längre och längre nu.

barnens egenbyggda lek-och klätterplats- mitt i köket!
En relativt händelselös hemma-söndag som den här skapar utrymme för fantasi! Det har varit fullt upp med sådana här fina "byggnadsverk" här hela dagen.
Vilken lååång dag det har varit förresten! (=enbart positivt)! En timmas tidsskillnad gör väldigt mycket. Vi hade totalt missat att man skulle ställa om tiden idag! Klockan var runt 10 i morse när vi insåg detta. Jag tyckte att det kändes superbra att få flytta tillbaka visarna en timma. Då fick man ju liksom en timma mer av den här dagen! (-:

5 kommentarer:

Annas resa sa...

Vilken härlig dag ni verkat ha. Våra barn lekte också superbra hela dagen. Var det något som låg i luften över Strömnäs?

Anonym sa...

Vilken superhärlig helg ni verkar ha haft (om man bortser från lövkrattningen). Fast å andra sidan brukar ett viss mått av tillfredställelse infinna sig då man gjort bort det tråkiga utomhusarbetet! Vilka kreativa barn ni har!Blev ju nästan sugen att klättra omkring själv, men bara nästan!
Jag är inte så förtjust i tidsomställningen, mest för att A vaknade så skruttans tidigare bara för att klockan visar annorlunda....Hoppas måndagen blir bra!

Anna i den vita soffan sa...

Vad mysigt du beskriver eran dag, och den låter så lik en bra dag hos oss! Har aldrig varit så mycket av en "lekmamma" och det har lönat sig - barnen har blivit kreativa och hittar på så himla mycket själva! Förresten har min lilla tjej sen i går kväll kommit på att det är mycket bättre att ta sin Kåvepenin själv och så får hon en chokladbit efteråt! Det är underbart att slippa hålla fast och hälla i medicin i en vilt skrikande unge som nästan kräks efteråt... Hurra!
Hoppas att du får en bra vecka!

hem ljuva hem- helena sa...

anna: Vi får hoppas att det ligger i luften här länge!! (-:

frida: Barnen skulle säkert välkomna dig att vara med och klättra i klätterställningen! (Hi, hi)!(-:. Förstår att det var jobbigt med tidsomställningen när lillen vaknade i "vanlig" tid!

anna (i den vita soffan): Det låter ju underbart att hon kan ta sin medicin själv! Och chokladbiten efteråt är ju en bra "belöning" med tanke på hur äcklig kåvepeninen är!

Anonym sa...

Oj vad det brödet såg gott ut! Du får gärna lägga ut recept! /A

Besökare