Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 8 oktober 2007

nu är det verkligen höst!

En enkel höstplantering.
Måndag kväll. Regnet öser ner därute, och här sitter jag och myser i soffan med en kopp te. Har precis sett andra delen av TV- serien "Gynekologen i Askim". Jag gillar verkligen svenska serier, och den här är inget undantag! Bra skådespelare, rolig, allvarlig och pinsam. Ser redan fram emot tredje avsnittet.
I lördags tog vi äntligen tag i fönsterna! De blev aldrig putsade i våras och nu var de i stort behov av detta. Fönsterputsning är nog en sådan sak som man helst skjuter upp så länge som möjligt, men när man väl gör det så är det faktiskt inte så "farligt", och efteråt känner man sig himla nöjd!
Vi har hela 17 (!) fönster att putsa på huset (ej inräknat källarfönsterna) och vi tog allihopa den här gången. Niklas (och Olle) putsade utsidan och jag tog insidan...Snacka om teamwork och jämställdhet!? (-:
Förutom fönsterputsning och en härlig höstpromenad, har jag även inhandlat och planterat höstblomman och krukan på bilden ovan, samt varit på ett Mary Kay party.
Idag har vi haft kakfrossa på jobbet! Alla (typ drygt 20 st) skulle ta med sig och bjuda de andra på var sin kaksort. På fikarasten frossade vi sedan hejdlöst på de alla olika smarriga bakverken. Det blev nog minst sju sorters kakor under dagen...Inte särskilt hälsosamt, men väldigt uppiggande ( i alla fall för
stunden)...

4 kommentarer:

Maria sa...

KAnske blev det en jätte sockerchock!! (Alltså kakmumsandet!)
Vackert med din kruka!

Anonym sa...

Jättefin plantering ! Ljung är så vackert...
Kakfrossa...det kanske man skulle borda ha...får väl samla ihop alla sjukskrivna runt omkring...hihi !
*
Ha en fin tisdag !
KRAM EVA

Anna i den vita soffan sa...

Här putsas det inte ofta fönster... vi har 29 stycken dubbla med spröjs. Jag gör fint på fönsterbrädan i stället och trivs ändå! Men när man väl gjort det är det kul att plötsligt kunna se ut igen! Har helt missat Tv-serien du skriver om. Har ofta lite svårt för svenska film- och TVproduktioner eftersom de tenderar att bli så teatraliska. Däremot älskade jag Upp till kamp - såg du den? Fint du gjort i krukan också!

hem ljuva hem- helena sa...

maria: ja, nog blev det säkert en rejäl sockerchock för kroppen med alla kakorna, trots att antalet uppätna fördelades på två fikaraster!

eva: Ja, samla ihop lite folk för en kakfrossa...det blir ungefär som ett gammaldags kafferep!!

anna: Oj, oj! Förstår verkligen att ni inte orkar putsa era fönster särskilt ofta med så många i antal, och dessutom med spröjs! Och jag som tycker att vi har nog många...

alla: Glad att ni gillar planteringen! (-:

Besökare