Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 2 november 2007

en ledig fredag

pepparkaksbak i tidig november
I den här familjen gör vi i stort sett alltid saker tillsammans. Inget alls fel med det, men ibland tror jag att barnen också behöver få vara själv med bara en av oss vuxna. Idag har vi försökt styra upp det på det sättet, så jag och Nelly har gjort mysiga saker tillsammans bara vi två, medan Olle och pappa har haft kul på egen hand.
På förmiddan åkte jag och Nelly till biblioteket, där vi stannade en lång stund. Vi läste massor med böcker och sedan lånade vi med oss en hög hem också. På vägen hem från bibblan körde vi förbi Coop för att köpa runda tuggummin (ni vet, sådana man stoppar i en krona i en maskin och vrider runt...) Fulla med färgämnen och annan "skit", men Nelly är galen i dem, så idag föll jag till föga...
Efter lunch bakade vi pepparkakor. (Varför vänta till december när det finns färdig deg att köpa i affären redan nu)? Bäst av allt är doften som sprider sig i huset när man bakar...mmm! Julkänslorna kommer verkligen över en med full kraft! Efter pepparkakor med mjölk läste vi ännu fler böcker, och då fick även Olle och pappa vara med oss igen...
Efter middagen kom mormor och morfar och hälsade på oss, och med sig hade de dessa lagom läskiga Halloweenpumpor (vilka mormor egenhändigt pysslat ihop till samtliga fyra barnbarn)!:
Bus eller godis? -godis såklart!
Först blev Olle riktigt rädd för överraskningen, men de korgformade "pumporna" visade sig snart till barnens (även Olles) stora förtjusning vara fyllda med både godsaker, böcker och reflexer! En kul och uppskattad avslutning på en jättemysig dag!
Nu ska jag och maken titta på Camilla Läckbergs Isprinsessan på TV! (Jag har inte läst boken, så jag har inget att jämföra med...).

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har ett datum för pepparkaksbak hemma hos farmor till första advent. Det är ju så gott! :-)

Anna i den vita soffan sa...

Klart man väljer godis! Det är viktigt med egentid för barnen. Egentligen behöver det ju inte vara så komplicerat men det är lätt att man "buntar ihop". Mysigt med pepparkaksbak! Köpte ett par så gulliga mått igår som kommer att bli paket i paketkalendern - en prinsessa och en elefant. Perfekt för pepparkakor och andra kakor. Måtten används förresten som ritmått också! Hoppas helgen är bra!

Maria sa...

Men vilken pysslig mormor!! Bra att det var lite nyttiga prylar blandat med godsakerna!

hem ljuva hem- helena sa...

nilla: Kul att du är här fastän temaveckan är "över"!! (-:

anna: Jag har också sett jättefina kakmått av bl.a. prinsessor, delfiner och annat kul. Det kanske får bli något sån´t till nästa jul. Hjärtan, stjärnor och granar får man ju ändå alldeles tillräckligt med under julen!

maria: Ja, visst är hon duktig! Hon är förresten pysslig och händig med det mesta! (-:

Åsa sa...

Viktigt det där med egentid med bara en förälder. Kan bara hålle med dig till 100%.

hem ljuva hem- helena sa...

åsa: Ja, vi måste nog bara försöka se till att det får ske lite oftare!

Besökare