Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 11 november 2007

fullträffar i pottan!

Dagen började med att fira vår egen far i huset! Nelly och Olle fick då uppvakta sin pappa med denna passande tavla. (Ännu ett Isa konstverk i samlingen). Visst är den fin!? Förutom en tavla fick den stolte fadern även njuta en mysig frukost med oss, bestående av bland annat kaffe, crossianter och tända ljus. Min egen gulliga pappa fick med sig trisslotter och ett kaffe med whiskeysmak när han var hos oss igår. Han var här och hjälpte Niklas och Jan med att montera upp snörasskydd på ena sidan av vårt tak. Det känns jättebra att rasskydden sitter där nu. (Jag vågar knappt tänka på vad som skulle kunna hända om någon skulle befinna sig nedanför taket när (inte om) de tunga snömassorna rasar)... På tal om snömassor så verkar det i alla fall inte bli några större mängder snö här just nu. Vädret i helgen har varit minst sagt omväxlande. Det har spöregnat och snöat omvartannat...och temperaturen har legat vid nollstrecket. Vägbanorna blir inte särskilt roliga vid sådana väderförhållanden. Idag åkte jag och Nelly de ca.2,5 milen för att hälsa på min syrra och Nellys lillkusin. Vägen var inte rolig, alldeles moddig och slirig av tung blöt regn/snö. Jag avskyr att köra bil i dåligt väglag! Jag satt djupt koncentrerad och spände mig hela vägen, så armarna var alldeles geleiga och darriga när vi äntligen kom fram efter en tid som kändes som en evighet. På hemvägen hade de hunnit ploga vägen, så då gick det betydligt bättre. En annan som det går bra för är lilleman Olle och hans s.k. "potträning". Skulle egentligen inte vilja kalla det så eftersom det inte direkt pågår någon träning av denna aktivitet här hemma. Olle har hittills inte visat något direkt jätteintresse för att sitta på pottan eller på toastolen, men i helgen har han gjort en helomvändning! Kisspoletten verkar helt enkelt ha trillat ner- nu vet han hur man gör! Inte mindre än fem gånger under helgen har han självmant satt sig på pottan, och lika många gånger har det blivit ett blött resultat vilket gjort lillkillen jättestolt! Imorgon efter jobbet ska jag njuta en timma hos frisören. (Längtar verkligen efter att klippa mig lite). Sedan blir det att packa lite grejer eftersom jag ska resa bort med jobbet under två dagar. Utifrån detta tar jag en bloggpaus under den kommande veckan. Är troligtvis tillbaka fram emot helgen.

Ha en jättefin vecka allihopa!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du också får en härlig vecka...och att snön ligger kvar, för just nu så snöar det här i byn !
Och Isas tavlor är bara SÅ snygga !
*
Ha en fin start på veckan !
KRAM EVA

Maria sa...

Hoppas att du får en bra vecka!
Fin ISA-tavla!

Annas resa sa...

Härligt att Olle verkar gå mot att bli torr! Här har vi en bit kvar på den fronten... Ville vägrar potta.
Hoppas att det blir en bra vecka för dig!

Anna i den vita soffan sa...

Här hos oss ligger en hel massa snö just nu! I alla fall tillräckligt för pulkaåkning vilket barnen tycker är jättekul! Men det där med bilkörning i dåligt väglag... usch, drar mig verkligen för det! Brukar också sitta på helspänn! Hoppas att du får det bra på jobbresan!

Anonym sa...

Jättefin tavla, har minsann sneglat på den jag med :)!

Hoppas du får en bra vecka!

Mys liv och hem sa...

Ha en skön vecka!!

Anonym sa...

Ha det så bra på resan!!
KRAM!

Anonym sa...

Vilken fin tavla! Våra Isak har minsann också upptäckt att pottan kan användas till annat än hatt (syrrans sambo lärde honom det). Ha det bäst!

hem ljuva hem- helena sa...

alla: Tack för alla era kommenterar!! (-: Blir jätteglad för dem! (-:
Och vad kul Anna (den sista kommentaren) att du också hittat hit! Ha det bäst du också!!

Besökare