Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 16 november 2007

redan helg!

Olle- pappa upp i dagen!
Igår köpte jag med mig nya "finkläder" till barnen efter en snabb runda på stan. Tänkte att de ska få vara lite extra uppklädda under de kommande storhelgerna. Olle gillar verkligen kläder och blev stormförtjust över den nya outfiten med skjorta, jeans och slips. I vanliga fall har han aldrig skjorta, knappt jeans heller, utan föräldrarna klär honom alltid i mjuka och bekväma byxor och tröja. Nellys spontana reaktion av den uppklädda Olle var: "hi hi, han ser ju ut som en pappa"!! Olle blev väldigt nöjd över att få likna en pappa, särskilt sin egen! Veckan har sprungit iväg och det är redan helg igen (inte mig emot)! Jag är så trött, har varit det under hela veckan. Somnade flera gånger (!) under föreläsningarna på utbildningsdagarna i Umeå trots att jag sovit under hela bussresan dit. (Inte alls likt mig- känns ju bara jobbigt och pinsamt att somna under en föreläsning, men det var totalt omöjligt att hålla sig vaken...). Däremot inte så konstigt med tröttheten. Totalt blev det inte många timmars sömn under måndag och tisdag natt eftersom vi åkte väldigt tidigt på tisdagmorgon och la oss ganska sent samma dag. Annars blev jobbresan oväntat lyckad. En intressant IFO-mässa och mycket trevligt sällskap av jobbarkompisarna. Dessutom serverades väldigt god mat under hela resan! Förutom utbildningsmässan har jag även haft två dagar med vård av sjuka (förkylda) barn under denna vecka, en på dem var. Niklas har haft lika många dagar hemma. Man får pussla så gott det bara går, men det är inte alltid helt lätt! Efter en jobbig eftermiddag med en rastlös och oerhört trotsig och gnällig 4-årig dotter, så hoppas jag närmast på en lugn och skön helg med snälla och harmoniska barn!! Nu ska jag äta ägglikör glass! MUMS!
Ha en skön helg ni också!!

6 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Hoppas du får en riktigt skön helg! Inte roligt när barnen är på sånt där humör... Speciellt inte när man själv är trött. Kul att resan blev lyckad!

elli sa...

oj vad fin olle blev i sitt nya stass ha en riktigt skön helg passa på att koppla av!

Maria sa...

Tänk om man fick beställa lugna, glada harmoniska barn...det brukar liksom vara så att när man önskar det mest så känner de på sig det och så blir allt precis tvärtom istället...men jag hoppas att din önskning slog/slår in!

Anonym sa...

Så snajsig han var i de nya kläderna!!!
Skojigt med utbildningsmässa (trots att du somnade).

Hoppas att helgen är bra!

mikaela sa...

barnen somnade gott efter kvällens skojigheter! Alla våra barn var ju verkligen på toppenhumör ikväll! Tack för en jättetrevlig kväll för både stora och små!

hem ljuva hem- helena sa...

anna: Hoppas att du haft en jättebra helg! Min helg blev jätteskön! (-:

elli: Kära syster yster! Vad kul att du också lämnar en kommentar! (-:

maria: Ja, det brukar vara så. Men i helgen gick det faktiskt vägen! Min önskan slog in med råge! (-:

frida: Ja, visst blev han snajsig i kläderna! Hoppas att du haft en jättebra helg!!

mikalea: Tack själv för en jättetrevlig kväll! (-: Våra barn somnade också gott, om än något sent. Men så sov de länge i morse också!!

Besökare