Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 25 november 2007

Teknikproblem och ingen bild

Idag gör jag ett inlägg utan en bild. Detta är faktiskt första gången det händer i min blogg. Tekniken och jag går inte ihop idag. Hade fotograferat flera fina bilder under dagen, men när jag skulle föra över dem från kameran till datorn försvann de!! Detta har aldrig hänt tidigare. Mannen menar också att detta borde vara omöjligt, så även han har "letat" igenom datorn efter korten, men de finns bara inte. Buhu! Det känns verkligen trist, men himla tur i alla fall att det inte hände efter morgonens viktiga fotograferande. Då fotade jag barnen inför årets julkort. (En inte helt enkel uppgift, men i år gick det i alla fall mycket smidigare än tidigare år)!(-: Det andra teknikproblemet som drabbat mig i veckan är att TV-inspelningen på vår digitalbox med hårddisk inte heller fungerar som den ska. Detta har medfört att jag missat två av totalt två möjliga chanser att se veckans avsnitt av Desperate housewifes. Jag har aldrig tidigare missat ett avsnitt, så det här känns något frustrerande mig. De tekniska problem är förstås trista men de har i alla fall inte tagit över hela helgen. Vi har haft en mysig helg, som kan sammanfattas i mycket go´fika med bland annat smaksatt kaffe, glögg, lussebullar och pepparkakor. Likaså har det fallit mycket snö i helgen, och vi har sett mycket människor (både idag på sta´n då det var skyltsöndag, men även igår på ett fullsatt Café Humlan). Hela huset är välstädat och fint och inredningen börjar anta allt mer färg av jul (röda värmeljus, röda stearinljus, röda dukar, gardiner, matta och kuddar...några enkla detaljer som tillsammans förhöjer känslan av högtiden). Ännu mysigare blir det nästa helg då resten av "pyntet" åker fram, alltså adventsstjärnorna, adventsljusstakarna och kanske någon tomte också. Eftersom vi har en relativt minimalistisk inredning blir det aldrig extremt mycket pynt här hemma, men det tenderar att bli mer och mer för varje år, och det är alldeles tillräckligt för att det ska kännas stämningsfullt. Imorgonkväll packar jag och sedan reser jag bort några dagar med jobbet igen, så jag lär inte vara tillbaka förrän närmare helgen.

Ha en jättefin vecka allihopa!!

4 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Hej!
Trist det där med teknik som strular. Hos oss har sambon säkrat allt med olika externa hårddiskar som man först sparar på etc så saker aldrig ska kunna försvinna. Det är bra men det gör också att jag ibland är en aning förvirrad över hur jag egentligen ska göra...
Nej, Lillebror har inte kommit ännu... Beräknat till 5 december så det kan bli när som helst nu! Jag är bara så trött och försöker fixa i ordning allt som ska vara klart tills dess så det blir inte så mycket tid vid datorn helt enkelt!
Men jag tittar in till dig och läser inläggen även om jag inte alltid kommenterar och har inte gett upp min egen blogg även om det kan verka så!
Kram och hoppas att du får en bra jobbresa!

Anonym sa...

Ojsan vad ni reser!
Vad spännande!
Hoppas tekniken slutar strula....
Visst blir man LESS!

Anonym sa...

Vilken underbar vinterbild du lagt in :)! Jag kikar in för att önska dig en skön helg!

Kram
Cina

hem ljuva hem- helena sa...

anna: Förstår att det är mycket som ska fixas nu innan det snart är dags! Hoppas bara att du slipper gå över beräknad tid.(-:

frida: Ja, visst reser vi mycket just nu! Allt råkade hamna på den här hösten. Ja, man blir verkligen skitless på strulande teknik.

cina: Tack för det! Synd bara att man inte kan se den längre pga att det blivit nå´t fel med blogghuvudet som har tryckts ihop...)-:

Besökare