Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 9 december 2007

andra advent

Andra advent blev en mysig hemmadag, med vännerna från Svensbyn på trevligt besök. Våra kära mammor och Niklas mormor har skickat så mycket gott julfika till oss (tack snälla ni!) att vi omöjligt kan äta upp allt själva, så det är bra när det kommer hit folk som vill hjälpa oss att fika! Detta är förstås ett angenämnt problem, så vi lider inte särskilt för det! Kvällen har ägnats åt att skriva julkort och adresser tills handen nästan domnade. Himla tur sådana här gånger att hitta.se finns till ens hjälp när man ska hitta rätt på adresser till de nära och kära som flyttar omkring lite oftare än vad vi gör. Förra veckan kom Nelly hem från dagis med dessa fyra fina ljus, vilka hon fått hjälp att stöpa på dagis. Ett riktigt fint pyssel tyckte jag och letade fram ännu en adventsljusstake. Resultatet blev en lite udda variant av modern designljusstake med gamla hederliga hemstöpta ljus. Inrednings crossover kanske man kan kalla det?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hjälp så snygg ljusstaken var!!
V A R har du köpt den?????
Har letat ihjäl mig efter en å panikköpte en på Åhlens som var lite halvtrist.....
Skulle behöva en som ser ut precis som din=)

hem ljuva hem- helena sa...

mariakoden: Kul att du gillar ljusstaken. Jag köpte den i Luleå för två år sedan, på den där lilla designbutiken inne i Strand- gallerian, bredvid Waynes...
Den är jättebra etersom man kan vända den upp och ner och då är det lite större hål för värmeljus på den andra sidan...! (-:

Maria sa...

Men vilka vänner från Svensbyn har varit hos er??...frågar "Nyfiken i en strut!!"

hem ljuva hem- helena sa...

maria: Med hänsyn till dem vill jag inte avslöja deras namn här, men jag kan avslöja så pass mycket att de bor efter Peruddsvägen...(-:

Besökare