Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 12 december 2007

vår tärna

Imorgon är det luciatåg på dagis. Nelly ska vara tärna och Olle ska vara tomte.
Nelly har sedan ett par veckor tillbaka varit fast besluten om att hon ska vara tärna i luciatåget. Med glitter i håret och glitter runt midjan, och med ett lysande tärnljus i handen.
Jag har fått för mig att tjejer helst vill vara lucior, i alla fall om de får välja själva, så jag har väntat mig att hon ska ångra sig så här dagarna innan, men nej, inte en tvekan har noterats.
Med posten idag kom (passande nog) boken "Ärtan går luciatåg" som vi har beställt från bokklubben. Den handlar om en liten tjej som ska gå luciatåg på dagis, och hon har väldigt svårt att välja vad hon vill vara; lucia, tärna, pepparkaksgumma, tomte... ja, flickan i boken ändrar sitt val varje dag, men slutligen vill hon i alla fall vara lucia (som alla de andra flickorna på dagis...).
Vi har läst boken flera gånger under kvällen, men trots detta har Nelly inte tvekat över sitt eget val en enda gång. Kan därför inte tänka mig att hon gör det imorgon heller, för vår tjej brukar veta vad hon vill och det är riktigt häftigt!
...och visst är hon fin vår lilla tärna!!

6 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Hon är verkligen söt eran tjej och kommer att bli en toppenfin tärna! Mina tjejer ska också vara tärnor. Lilltjejen förstår väl inte riktigt vad det handlar om men Stora Tjejen vet precis och är mycket bestämd om att hon ska ha guldglitter i hår och runt livet. Här är en tjej till som vet precis vad hon vill! Har försökt visa bilder och berätta att man brukar ha silver men det biter inte så guld blir det! Jag ser så mycket fram emot att få se dem i morgon! Och nej, Lillebror har inte behagat komma ut ännu och nu får han faktiskt vänta tills på fredag!! Lucia är en av mina absoluta favoriter den här tiden och jag har inte lust att tillbringa dagen på förlossningen... Så fredag får det bli! Hoppas ni får en fin Luciadag!

petra sa...

jättesöt tjej. En fin "tärning" som min dotter sa i fjor.

Min dotter ska var Lucia i år, det är nog första gången, hon har varit pepparkak- och tomtegumma, även "tärning". Men i år ska hon vara Lucia. Hon har en vers hon ska säga oxå om första ljuset brinner. Hon har verkligen övat hårt i en vecka nu. Så det ska nog gå bra. Hon har även lärt sig att teckna den (teckenspråk). Kul om hon lyckas.

ha en fin lucia imorgon.
kram

Anonym sa...

Ha! Ha! Vår Emma var precis lika beslutsam - hon ändrade sig inte! Vägrade vara lucia...
Nelly blir allra sötaste lilla tärnan och Olle blir säkert en lagom busig tomte!
KRAM!
Liza, vardagslycka

Annas resa sa...

Nelly är en supersöt tärna! Vilken fin bild på henne.

hem ljuva hem- helena sa...

helena: Hoppas att han stannat inne i magen idag så att du fått se dina tjejer vara tärnor!!(och at du slapp tillbringa dagen på förlossningen).

petra:Hoppas att ni haft en fin lucia idag, och att det gick bra för din lilla lucia att läsa sin dikt! Min tjej var en jättefin "tärning" idag! (-:


liza: Ja, de var verkligen fina idag! Kul att höra om fler beslutsamma tjejer!!

anna: Tack! (Ja, visst var de himla söta idag)!

Mys liv och hem sa...

Javisst är hon fin =)

Besökare