Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 29 december 2007

äntligen en vändning

Ikväll knäcker jag nötter- något som hör julen till enligt mig!
Idag verkar det äntligen som om det ruskigt sega viruset har släppt sitt grepp om vår Nelly. Efter totalt 8 dagars sjukdom är hon nu åter på benen, om än fortfarande väldigt trött, samt lite mager och lite skakig på benen. Men idag har hon både orkat äta, busa, bråka med lillebror, och lekt med sina nya julklappar. Det är väldigt skönt att se att hon är på bättringsvägen. De första fem dagarna hade hon hög feber, men de senaste dagarna har hon varit feberfri (fast ändå verkat lika sjuk)...Usch, man blir verkligen jätteorolig när ens fyraåriga dotter bara sover och sover dygnet runt, och inte vill äta något heller.
Hittills har det blivit mycket tid inomhus under julledigheten. Dels på grund av att barnen varit sjuka, men också för att det är svårt att vara ute och leka med barnen när det är glashalt utomhus. Trots att jag är hemmakär så har jag verkligen längtat ut ur huset mellan varven, så det har blivit några vändor på sta´n, bland annat ett supertrevligt fika och lite shopping med bästaste A-K som var "hemma" på snabbvisit under julen.
Idag har Niklas och Olle varit och badat på simhallen i Öjebyn. Sedan har jag bytt ett par julklappar på stan, och samtidigt fyndat ett par söta "finvinterskor" till Nelly på rean. Ikväll har jag och Anna planerat menyn för nyår, så imorgon återstår bara att handla och fixa till lite smarriga smårätter till buffébordet.
Imorgon ska det falla rikligt med snö enligt väderprognosen, så förhoppningsvis hinner vi vara ute någon sväng med den nya dubbelpulkan och den nya bobben. Det är inte bara barnen som ser fram emot det!

5 kommentarer:

Flingan sa...

Jag blir så nyfiken på vad ni har tänkt äta på nyår.
Det är alltid kul att få lite inspiration från andra.
Jag önskar er ett riktigt gott nytt år!

hem ljuva hem- helena sa...

plingen: Ett riktigt gott nytt år önskar vi er också! I år blir det en blandad buffé på nyårsbordet! Det blir bland annat ostbricka, kallskuret,oliver, bröd, sallader, paj, laxcarpaccio, löjrom, ost- och vitlöks gratinerade skaldjur, röror, Pommes Anna...med mera!! Hoppas att vi kan inspirera med något! (-:

Maria sa...

Hej!
Så tråkigt och oturligt att barnen blev sjuka över julen, men tur att det börjar vända nu.
ERat julkort som du visar nedan är jättefint!
Gott nytt år önskar jag er!

Annas resa sa...

Så bra att nelly äntligen kryar på sig! vi hoppas att hon orkar ha kul på nyårsafton också, annars får vi väl sätta på en bra film så att barnen kan ta det lugnt också.
Alltså, vi bjuder på allt vin och annat dricka på nyår. Ta inte med er något!

hem ljuva hem- helena sa...

maria: Ja, det är himla skönt att det har vänt nu! Kul att du gillade julkortet!

anna: Tackar så mycket för det !!

Besökare