Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 16 januari 2008

google earth

Ett litet restips!

Om ni inte redan har upptäckt Google Earth så vill jag varmt rekommendera er att ladda ner programmet (gratis). Du hittar det genom att surfa på google/google earth.

Syrran tipsade mig om programmet förra veckan, och jag har redan fastnat i det ett par gånger och rest runt jorden flera varv. Det var till exempel jättehäftigt att kunna flyga in över Westchester county i USA och sedan kunna zooma in självaste huset som jag bodde i när jag var au-pair i New york som 20-åring. Jag har även flygit (eller heter det kanske flugit)?omkring och zoomat in andra ställen i världen där jag har varit, eller dit jag vill åka någon gång. Kul! (tycker jag i allafall). Däremot gick det inte lika bra att zooma in hus eller gator här i Sverige, i alla fall inte i Piteå, vilket förstås var lite trist. Trevlig (virtuell) resa! /Hemmakär

7 kommentarer:

Maria sa...

Jag har testat det där! Vi kunde tex se ett hotell i grekland med pool och allt som våra kompisar bott på (där vi var någon mil bort kunde man inte se...)

Annas resa sa...

Visst är det fantastiskt! Men samtidigt lite läskigt, tycker jag. Storebror ser dig, typ.
Har faktiskt tänkt "flyga" in över de områden i BCN som vi funderat på, men det har inte blivit av. Kanske jag får tummen ur nu sen du publicerat detta inspirerande inlägg.

EVA / whiskyochchampagne sa...

Måste kolla igen nu då vi köpt bättre dator och har snabbare uppkoppling...det funkade inte förr !
***
KRAM EVA

hem ljuva hem- helena sa...

maria: Ja, jag noterade också att man t.o.m. kunde se poolarna intill husen!

anna: Ja, "flyg" dit och kolla! Jag zoomade in Ramblan häromdagen, och det var ganska klar skärpa över Barcelona.

eva: Ja, kolla igen!!

hem ljuva hem- helena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Flingan sa...

Tack för tipset! Jag visste inte ens att den fanns. Ojojoj vad jag har flugit runt världen och tittat på ställen jag tidigare besökt. Riktigt roligt!

hem ljuva hem- helena sa...

plingen: Ja, det är ett kul och prisvärt sätt att resa! (-:

Besökare