Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 5 januari 2008

Trettondagsafton; ut med julen och in med januari

Collaget ovan är ett hopkok av lite bilder som jag tagit ikväll när våra jättegoda vänner hälsade på. En jättetrevlig kväll, som alltid när vi träffar familjen A! Maten beställde vi från Thaigarden (mums)! och efterrätten bestod av färdigköpt kladdkaka, glass och hallon.
Det var faktiskt väldigt skönt att inte behöva laga någon mat ikväll, utan bara lugnt kunna invänta och njuta av trevligt sällskap. Nåja, lugnt och lugnt... Dagen blev tillräckligt körig ändå eftersom alla julgrejerna skulle stökas bort samtidigt med en massa andra vardagsbestyr som handla, tvätta, fixa lunch o.s.v.
Igår medan vi storstädade huset blev jag plötsligt akut tvärless på alla julgrejer! så vid 23-tiden på kvällen började jag ivrigt att plocka ner allt från tomtar till adventsljusstakar, och sedan ställa fram alla "vanliga" (icke juliga) grejerna. Idag åkte så julgranen med allt pynt och all belysning ner i sina lådor och vidare in i förrådet. Nu känns det härligt luftigt och fräscht i huset vilket det lustigt nog alltid gör när man tar bort julsakerna, och detta trots att jag verkligen älskar allt det juliga under hela december och fram till nyår!
Och nu till något helt annat. Idag och igår har mina tankar ideligen gått till den familj här i Piteå som mist sin make och pappa. Det är så oerhört tragiskt och hemskt att jag saknar ord för det som har hänt! Det påverkar mig väldigt starkt, bland annat för att det har hänt precis här i närheten och mina barn går på samma dagis som ett av barnen i familjen.
Det är skakande overkligt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ni verkar också haft en härlig trettondagsafton!
Det är så ofattbart det som hänt att jag inte finner ord och här i lilla Piteå!
KRAM!
Liza/vardagslycka

Anonym sa...

vilka fina bilder från vår trevliga kväll! Hoppas det inte dröjer så länge till nästa sammankomst!

Maria sa...

Hej!
Det var samma för mig, jag tog bort alla julsaker i ett enda svep!
Håller med om att verkligheten blir lite för otäck ibland! Och när det hemska händer så nära kan man inte blunda för det!

Mys liv och hem sa...

Härligt med fest och att få städa bort julen :)....Det är helt galet det som har häntoch hemskt att mista en pappa och man ,vän,son och allt vad man kan vara som människa.I dag hörde jag att Storstrand i Öjebyn har brunnit ner i en förmodad anlagd brand.Det är så tragiskt....

Anonym sa...

Jaa, även här är julgrejerna bortplockade- roligt att ta fram men såå skönt att ta bort nu!

Så tragiskt att höra om denna pappa som gått bort, ibland kommer verkligheten alldeles för nära och kryper under skinnet...

Besökare