Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 24 februari 2008

bullbak och kalas

Cheesecake och arraksbollar
(Klicka på bilden för att förstora den).
Hoppas att ni alla haft en riktigt bra helg! Här har det varit fullt upp i köket under lördagen och sedan har vi kalasat på alla godsaker idag. Vi har bland annat bakat kanelbullar, syltkakor, arraksbollar och cheesecake (se bild ovan). Det är kul att "skapa" i köket men igårkväll fick vi ändå en välbehövlig break från hemmet då vi var bjudna på en jättegod och väldigt trevlig middag hos familjen B. De allra närmaste släktingarna (totalt 15 st med oss) har alltså uppvaktat mig och Niklas idag. De kom med blommor och jättefina presenter. (Tusen tack alla ni)!! Vid sådana här tillställningar njuter verkligen våra barn till fullo av att ha alla sina mor och farföräldrar och övriga nära samlade hemma hos oss. Det är idel glada miner! Istället för vanlig tårta bjöd vi på hallon-cheesecake. (Se bild ovan). En otroligt lättbakad och smarrig (men ganska mäktig) variant som bakas helt utan ugn. Receptet kommer här! (Hoppas att ni också prövar det). Hallon-cheesecake (1 tårta) Botten: 200 g digestivekex 1 dl smält smör Fyllning: 200 g philadelphiaost 1,5 dl florsocker 3 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde Hallonkräm (1 påse pulverkräm) 2 dl vatten färska eller frysta hallon Kör digestivekex och smält smör i en matberedare. Tryck ut "degen" i en pajform. Ställ kallt en stund. Blanda florsocker och vaniljsocker. Rör ihop det med philadelphiaosten till en smidig kräm. Vispa grädden hårt. Blanda den med ostkrämen. Bred ut den över kexbotten. Blanda 1 påse pulverkräm med 2 dl vatten. Bred hallonkrämen över ostkrämen och garnera med hallon. Ställ i kylen några timmar innan servering. I morse snöade och stormade det för fullt utanför knutarna, men ovädret höll som tur var inte i sig särskilt länge. Ett tag var dock våra fönster alldeles nersnöade. Ganska mysigt faktiskt!
På återseende!

4 kommentarer:

Maria sa...

Jag har typ samma kakrecept, men med drottningkräm och blåbär ovanpå, den är supersmarrig och väldigt vacker, så jag förstår att det var gott med din kaka!

Annas resa sa...

Jag måste absolut prova receptet! Vågar mig inte på någon cheesecake i ugnen sedan mitt misslyckande den där nyårsaftonen vi firade tillsammans...

RANA sa...

Men gud vad gott. Ursäkta mig, nu måste jag tyvätt gå, innan jag dreglar ner tangenbordet...

;-)

hem ljuva hem- helena sa...

maria: Låter jättegott med blåbär på också. Fungerar säkert bra med alla sorters bär.

anna: Ja, pröva den här för den går nog inte att misslyckas särskilt mycket med. Det skulle väl vara att man vispar grädden lite för löst då. Hårt ska det vara! (-:

rana: Ha, ha...kanske dags att baka snart!! (-:

Besökare

Bloggtoppen.se