Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 11 februari 2008

en tops i örat

...nåja, inte en hel topz i örat, men väl ena bomullsdelen av pinnen! Stod och kliade mig med en topz i örat igår kväll, och vips- plötsligt lossnade den lilla bomullsdelen och försvann långt inne i örat... Jag: "neej, skiiit"! (Har pinsamt nog varit med om det här förut trots att det nu var ganska länge sedan). Både jag och Niklas försökte lite lätt desperata (läs: jag) att "fiska" ut bomullsbiten med en pincett, men då åkte den förstås bara djupare in i örat. Med något nedsatt hörsel och med ett svagt obehagligt bomullsgnissel i vänster öra ringde jag vårdcentralen direkt de öppnade i morse. Jag fick komma på en gång. Ingreppet var odramatiskt och tog väl ungefär 4 minuter. Förutom att man känner sig ganska dum (och pinsamt avslöjad med att man faktiskt petar sig i örat) så känns det dessutom som en väldigt onödig utgift att betala 150 kr för läkarbesöket... Fick också veta idag att sjuksköterskorna inte tar på sig detta ingrepp eftersom området öron är läkarnas ansvar! PS! Tusen tack förresten för alla era gulliga grattishälsningar! Ni är så fina allihopa. Kram!!

7 kommentarer:

Annas resa sa...

Ha, ha!! Det där var ju supertokigt! Inte visste jag att man kunde få sådana "biverkningar" av bådas vårt topsberoende. Finns det tolvstegsprogram för avvänjning av topsberoende? du som är "i branschen" kanske vet?
Starkt att du vågar skriva om topseriets baksidor...:)

Anna i den vita soffan sa...

Åh, jag lider med dig! Bara att få vatten i örat är ju obehagligt, måste kännas riktigt äckligt med bomull. Tur att det i alla fall var ett lätt ingrepp för doktorn!

Anonym sa...

Visst är det tur att det är så tydlg arbetsfördelning inom vården...=) Skönt att du delar med dig.

EVA / whiskyochchampagne sa...

Hahaha ! Känner igen mig...
Sist då jag skickade maken att köpa Topz så sa jag att köp de dyraste förpackningen som finns på affären... för de billiga bara lossnar !
Har dock klarat mig utan läkarbesök men visst finns den risken !
***
KRAM EVA

Anonym sa...

Bäst att akta sig för topz i fortsättningen!:D
Förstår att det var massor obehagligt.
Kram!

hem ljuva hem- helena sa...

anna: Ja, att skriva om det är en del i behandlingen!! :D Ha, ha!
Eftersom du också befinner dig i riskzonen för dessa biverkningar bör du tänka efter noga inför varje gång du använder en topz igen... Det kan stå dig dyrt!

anna (i den vita soffan): Ja visst är det obehagligt med bomull i örat, men jag tror ändå att det är ännu värre med vatten. (Däremot är det betydligt enklare och billigare att få vatten i örat...)

annaboda: Ja, man kan verkligen känna sig helt trygg med att man hamnar i rätta händer...eller?!

eva: Jag köper också bara den dyraste sorten av öronpinnar bara för att undvika sådana här onödiga olyckor...och ändå händer det! (-:
Man borde reklamera dem!

liza: Ja, se upp innan det är för sent!!

Anonym sa...

Min kollega Fabian har tråkigt nog råkat ut för samma sak. Har du/ni några effektiva "husmorstips" till en medmänniska för hur man fiskar upp en tops på egen hand utan hjälp från sjukvården?

Symptombilden kompliceras av att han börjar uppvisa vissa tecken på begynnande panik, talar osammanhängande och viftar okontrollerat på öronen. Kan en fiskekrok av storlek 18 fungera tror du/ni?

Anders

Besökare