Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 4 februari 2008

helgen

Nelly på skridskor!
en härlig vinterdag!
Måndag igen. Helgen gick som vanligt alldeles för snabbt eftersom vi haft roligt och fullt upp! Kalas, skridskor, skidåkning, städ och tvätt är en bra sammanfattningen av dessa två dagar. Min förkylning var som värst på lördagen, men igår var jag nästan helt bra igen så det verkar ha varit en lindrig variant.
Igår var det en riktigt härlig vinterdag här i Piteå. Lite sol och -4 grader. Nelly fick "äntligen" premiäråka på sina nya skridskor, vilket gick jättebra. Trots att hon mest "trippar" fram på skridskorna måste jag medge att hon har riktigt bra balans. Hon älskar det och längtar redan till nästa gång. Olle har inte fått några skridskor ännu men han fick åka skidor ute på gården vilket gick riktigt bra det också. Nelly åkte också lite skidor men hon hade vuxit ur både stavarna och skidorna (bindningarna) så det funkade inte lika bra som året innan. Nu ska hon få nya skidor och så får Olle ta hennes då de passar perfekt till honom nu.
Olle på längdskidor!
Premiäråkning innebär förstås några fall!
Hoppas att resten av vintern och (snart) våren kommer att bjuda på fler härliga dagar för skridsko-och skidåkning för de små. Det är kul att de båda gillar det. Själv är jag tyvärr alldeles för frusen om fötterna för att klara av något utav det. Men titta på och gå bredvid dem går bra så länge det inte är kallare än minus fem grader ute, och så länge de inte åker snabbare än så här!!
Imorgon är det (en av de) bästa av dagar, nämligen fettisdag! Vilket innebär semlor...!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så mysigt ni verkar ha haft det!
Vilken sorg att jag missar semmeldagen....får ta igen det vid annat tillfälle!

Ha en bra tisdag då!

Annas resa sa...

Vilka fina bilder! Nelly verkar ju klara skridskorna galant. Ebba vågade inte riktigt släppa taget på premiäråkningen, men nästa gång kanske. Däremot vägrar hon att ta med sig skridskorna på torsdag, när de ska åka med dagis. Kanske Nelly skulle kunna peppa henne...?

EVA / whiskyochchampagne sa...

Vilka härliga vinterbilder !
Själv var vi på Ikea då solen sken så fint i söndags...men vi hade trevligt där !!!
***
KRAM EVA

Anonym sa...

Vilka härliga bilder :)! Även vi hade vackert söndagsväder och fick vara ute och åka skoter/skidor/pulka- härligt!

hem ljuva hem- helena sa...

frida: Hoppas att du kunnat ta igen semmeldagen på hemmaplan idag!

anna: Tack!
Jag ska se om jag kan påverka Nelly att peppa Ebba. Det borde inte vara något problem eftersom Nelly längtar!

eva: Förstår om ni hade trevligt på IKEA också!! Det brukar inte vara något problem.

cina: Härligt att ni också fick njuta av en fin utedag i söndags!

Besökare