Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 9 mars 2008

bf=barnfritt

Jag har blivit nominerad av Anna!; "You make my day award". Det känns förstås både hedrande och jättekul! Kommer att skicka den fina utmärkelsen vidare vid tillfälle! Som barnen har längtat till idag! Till farmor och Jan och att få sova hos dem, och få vara lediga från dagis och hemma hos farmor hela dagen imorgon. Roligt och spännande! Vi lämnade barnen vid lunchtid och sedan har vi själva spenderat hela dagen i Luleå. Har bland annat shoppat kläder till barnen, skor och smink till mig själv, kläder till maken, samt en fulsnygg orange termos på Mique. Vädret var rysligt dåligt idag- en nollgradig, blöt snöstorm. Efter flera timmars shoppande var vi båda förfärligt hungriga och hamnade av en slump på mysiga restaurangen Thai thai i Luleå. I ett halmbås med skylten "Koh Samui" åt vi en god två-rätters middag under kulörta, kitschiga lampor. (Thai garden här i stan har faktiskt godare mat, men inte lika mysig restaurang)! Fredagkväll åt vi också gott! (Supersmarrig afterwork från Bryggargatan) som vi beställde hem och dukade fram efter det att barnen somnat för kvällen. Igår lördag hade vi först lite lösa planer på familjedagen på Vallsberget, men en morgontemperatur på -12 grader avskräckte oss, så istället blev det en tripp till stan där jag köpte ett våffeljärn för presentkortet jag fick när jag fyllde år. Det blev ett Vilfa järn- bäst i test! Vi har inte haft något våffeljärn i det här huset tidigare, men från och med nu ska här minsann gräddas våfflor!
Efter stadsbesöket följde en mycket lugn och skön dag. Efter Olles eftermiddagssömn gjorde vi egen latte som avnjöts till goda kanelbullar. Medan Niklas och Olle gick ut för att skotta lite snö stannade jag och Nelly inne i värmen och trädde pärlor och vässade färgglada blyertspennor. latte och kanelbullar
Färgglada pärlor! med tungan rätt i mun!
busiga indianer (!)??
Igårkväll efter middagen lekte barnen indianer (!) och sprang helt vilda omkring med Ikeas Mammutpallar på huvudet och tjoade och lät. Inte visste vi att det är indianer ser ut!
Härliga och söta indianer var det i alla fall!
Barnen är verkligen helt underbara just nu. Nelly är inne i en väldigt lugn och harmonisk period, och de leker mycket med varandra. Det gäller att ta tillvara på och njuta av de här lugnare perioderna, för att minnas dem när det sedan kommer en mindre stabil fas.
Nu ska jag göra mig en kopp honungsté för att värma och lindra min lätt onda hals, så att det förhoppningsvis stannar vid lätt ont.
Känns jättekonstigt att vara här hemma alldeles själva utan kidsen. Vid det här laget skulle vi ha badat och gjort i ordning dem för kvällen, men nu ligger Niklas och sover i soffan och jag sitter här och bloggar. Trots att man redan saknar dem är det ganska skönt också- att bara få göra precis vad man vill, när man vill.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! Kul för barnen att ha FF också och få vara alldeles själva med farmor!
Njut av kvällen och hoppas att du slipper influensan - den är det värsta jag varit med om på många år!
KRAM!

Maria sa...

Det låter som om ni haft en riktigt mysig och trevlig helg!! Och ni har hunnit så mycket!!

Annas resa sa...

Det där låter som en superhelg! Här har barnen mest klättrat på väggarna efter att ha blivit lite friskare och grymt lessa på att bara vara inne och hemma. Synd för de mina att de dian inte är på dagge i morgon. Vågar nog inte outa det förrän vi typ är på plats...

Anna i den vita soffan sa...

Verkligen mysig helg ni har haft! Mina tjejer leker oftast väldigt bra tillsammans och det är ju så skönt och kul att se. Senaste veckorna har dom dock börjat slåss rätt mycket, sparkas och ligger på golvet och brottas... Faktiskt den första situationen då jag känner mig lite fundersam över hur man bemöter det hela. Det är nolltolerans mot våld, samtidigt har dom ju roligt när de håller på och förmodligen handlar det om att testa sin kroppsstyrka och sådant vilket ju faktiskt är viktigt... Ja, ja, det är många faser som skall gås igenom! Vissa roligare än andra...
Hoppas du får en fin vecka! Och kanske lite sovmorgon i morgon bitti utan dagislämning!

Åsa sa...

Det är så skönt att vara själva ibland. Att kunna göra det man vill, när man vill. Men det bästa är ju ändå att man får tillfälle att längta efter barnen.

Flingan sa...

Hahaha, vad är det med barn och IKEApallarna? Våra barn springer också omkring med dom på huvudet och än åker dom buss och än är det en koja???!!!
Härlig fantasi har dom hjärtesnurrorna.

hem ljuva hem- helena sa...

liza: Ja visst är det kul för barnen att få lyxig egen tid med farmor! Hoppas att du är på bättringsvägen nu!! Kram!

maria: Ja, vi hann med en hel del i helgen, men jag tycker aldrig att vi hinner med allt som jag skulle vilja!! (-:

anna: Hoppas att barnen hade kul på dagis idag trots att de mina inte var där. Nu längtar de säkert extra mycket efter att få leka med varandra!

anna (i den vita soffan): Våra barn har också börjat brottas en hel del den senaste tiden! Så länge de skrattar och verkar ha kul får de förstås hållas, men det är lätt att det går överstyr så att någon blir ledsen och då får man bryta in i tid!

åsa: Ja, det är viktigt att få längta efter dem ibland! (De var väldigt efterlängtade när de kom hem ikväll vid 18-tiden)! (-:

plingen: Ha, ha...Ikea vet vad de gör! och det är ju bra att barnen har fantasi!

Besökare

Bloggtoppen.se