Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 30 mars 2008

här stinker det ättika!

Maken fick någon sorts il ikväll och började kalka av vår kaffebryggare som börjat sacka av rejält under den senaste tiden. Nackdelen är att det fullkomligen stinker i hela huset av stickande ättikslukt från den där avkalkningskuren. Förhoppningsvis är det bara detta som behövs för att kaffebryggaren ska bli sig lik igen! När maken ändå var i farten tänkte han ge sig på vattenkokaren också, men för att avkalka den räcker det inte med ättika utan där behövs citronkristaller, vilka förslagsvis säljs på Apoteket. Allt detta enligt den medföljande manualen. Då får vattenkokaren bli ett senare projekt... Så ljust och härligt det var ute ikväll när vi hade ställt fram klockan! Och äntligen har utomhustermometern börjat visa på några plusgrader. Jag blev jättesugen på att ge mig ut på en snabb promenad, så jag gick en kortare powerwalk ikväll, följt av några situps och några försök till armhävningar. Det kändes bra och jag blev väldigt peppad på fler promenader framöver, nu när man inte länge behöver frysa händer och fötter av sig. Igår hade vi våra fina vänner här på middag. Tyvärr blev inte lammsteken eller tillbehören lika lyckade denna gång som när vi gjorde receptet själva, men det viktigaste var förstås att vi fick träffas och ha det trevligt. Maten och vinet slank ner i alla fall, och förrätten (Lax- och räkfyllda parmesanknyten) var jättegod. Förrätten hann jag ta en bild på också (se nedan) fast bilden blev tyvärr lite blek i färgerna. Originalet var bättre! (-:

Ha en bra vecka. Nu är det väldigt snart april!

12 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

De där förrättsknytena såg fantastiskt goda ut! Kan man få ett recept kanske..?

Önskar dig en skön vecka med många powerwalks!

Anonym sa...

Vad duktigt av dig att ta en prommis! Och att komma ihåg att rengöra kaffebryggaren bara så där. Min vattenkokare tittar på mig med onda ögon......så om ni kommer på att göra eran kan ni få göra vår också, snällt va!
Har lite bloggabstinens. Blogg.se har plattformsbyte som drar ut på tiden så det går inte ens att få fram inloggningssidan....Så istället har jag städat min garderob nyss och överväger att byta gardiner....Imorgon blir det jobb-äntligen!
Ha en bra vecka!

kram!

Åsa sa...

Så smarrigt det ser ut!

Maria sa...

Såg gott ut!!

Hos oss stank det också ättika häromdagen när jag skurade kylen och sedan torkade den med ättika (ska tydligen ge god lukt sedan och ta kål på ev mögelsporer)

RANA sa...

Men hjälp vilken händig karl som börjar hälla ättika i alla hushållsmaskiner! Easy, tiger..! ;-)

Tack söta du för SÅ snälla och gulliga ord. Jag slickar i mig som en katt, vet du.

Ååååååå, så gott det ser ut. Mer, mer!

Kram och god natt sen.
Rana

Annas resa sa...

Tack för senast! Och förrätten var dubbelt så god som den ser ut (och den ser supersmarrig ut, ju)! lägg gärna ut receptet här på bloggen.

Och vill du ut och powerwalka så slå gärna en signal - jag är ofta promenadsugen, men tar mig inte ut på egen hand.

hem ljuva hem- helena sa...

anna (i vita soffan): Javisst kan du det. Jag kan sätta ut receptet här på bloggen någon dag. Ha en skön vecka du med!

frida: Ja, det var verkligen på tiden att jag tog mig ut på en prommis. Rengöringen av kaffebryggaren är något som vi har tagit upp ett flertal gånger under de senaste veckorna...men plötsligt blev det ändå ganska spontant av Niklas igår. Förstår att du har bloggabstinens. Fördelen är att min hinner med mycket annat vettigt när man inte sitter framför datorn. Ha en bra vecka du med och hoppas att ni får vara friska lääänge nu! Kram!

åsa: ...och lätt att göra var det också! (-:

maria: Tack för tipset om ättika i kylen! Ska försöka lägga det på minnet. Har hört något liknande tips om rengöring av matlådor i plast, typ Tupperware.

rana: Javisst är han händig min karl. Han får sådana där "il" lite då och då faktiskt! Lägger ut receptet på förrättsknytena så kan du också njuta av dem. Kram!

anna: tack själva!! Det är alltid lika roligt att träffa er. Jag kanske hör av mig nästa gång jag känner för att powerwalka en sväng! (-:

Mary sa...

Instämmer med dom andra, lägg ut receptet tack! Ser supergott ut, mmm!
Kram Maria.

hem ljuva hem- helena sa...

mary: Då lovar jag att lägga ut det snart!

Anonym sa...

Hej!

Vad kul att jag hittat till dej. Det är tack vare Arga Mamman.

Ättika har verkligen en äcklig lukt, men funkar ju bra till en hel del. Själv försöker jag hålla huvudvärken borta med ättika på sockerbit i ett glas vatten enligt en gammal huskur min mamma läst i en tidning.

Håller med om att förrätten såg gôrgo ut. Har du recept?

/Zäta

Arga Mamman sa...

Mmmmmmm..... ser underbart gott ut! Jag vill gärna ha receptet om det inte är en hemlighet...? Kraaam!

Anonym sa...

vab банк
vab банк
[url=http://www.ricardo.com.ua/news/releases/110220]vab банк[/url]
http://www.ricardo.com.ua/news/releases/110220 - vab банк

Besökare

Bloggtoppen.se