Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 13 april 2008

Det ljusnar i trappan

Idag lånade vi ut barnen till farfar och Ulla för att ägna lite egentid åt att måla trappen! (se trapprojektet på lilla bilden här brevid). Trots att vi båda två målade nästan konstant under 6 timmars tid, så är det fortfarande många timmar kvar innan vi kan se ett färdigt resultat. Det är många trappsteg och flera varv med både grund- och oljefärg. Men det ljusnar på alla sätt, dvs det går framåt och det blir vitare och vitare. Idag bestämde vi oss för att hela trappan ska bli vit. Tidigare visste vi inte säkert hur det skulle bli utan vi tänkte börja med sidorna och sparksocklarna, men varför snåla på det ljusa? (Det blir ju betydligt enklare att måla också när allt ska vara vitt). Och kul är det! Jag älskar att måla. Det är rofyllt och meditativt. Man får gott om tid att tänka och filosofera om både stort och smått, viktigt och oviktigt. Sedan är det ju så kul att se resultatet växa fram!

Däremot är det inte alls särskilt ergonomiskt att sitta ihopkurad och måla i en trappa så efter det här arbetspasset så värker halva min rygg rejält. Hade tänkt försöka lindra det hela med en promenad ikväll efter att barnen gått och lagt sig, men det blev lite väl sent innan de var i säng och jag hade heller ingen lust att trotsa det rådande snöovädret där ute.
För övrigt känner jag mig fulladdad med positiv energi efter denna härliga helg, eller som Madicken brukar säga så känner jag verkligen livet inom mig! (-: Det räckte med att hela helgen blev precis så som jag hade önskat mig och det var bara det jag behövde! Förra helgen blev ingen riktig helg eftersom Olle var magsjuk då, vilket gjorde att hela den följande veckan kändes ovanligt lång och seg.
Nu är det bara att hoppas på att all den här härliga energin håller i sig under den kommande veckan och att all den dödstråkiga snön som fallit idag smälter bort fort som f-n! Ursäkta, men jag så innerligt less på det här grå och vita vädret...
Hade tänkt dela med mig av ett enkelt recept på en god kycklingwok också, men det får bli en annan dag. Nu kurrar magen rejält så jag ska fixa lite kvällsmat.
Godnatt!

16 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Det kommer säkert bli jättefint med trappen! Skönt att få göra något som blir bestående till skillnad från allt evighetsarbete som städ, tvätt etc...

Din energi spiller över på mig också - det här ska bli en bra vecka! Kram!

Åsa sa...

Det är kul att måla, och kreativt. Det blir verkligen jättesnyggt. Själv trotsade jag snöstormen och promenerade en timme, men det var nog mest för att jag var förbannad på skitvädret. Nu hoppas vi på sol och härlig vår!

Anonym sa...

Härligt när energinivån är på topp! Snyggt kommer det att bli med trappan i vitt - säkert värt all tid och möda ni får lägga ner.
Ni är så duktiga!!!!
KRAM!

Maria sa...

I vår familj är det så att jag vill måla vitt vitt kring fönster och i trappen! Och min man ser bara jobb-jobb så han vill hellre ha det som det är =)
Härligt att du är energiladdad inför veckan som kommer!

MalinKa sa...

Gud vad avis jag blir på er som har tagit itu med er trapp... =)Själv har jag "tänkt" sedan förra sommaren att den ska målas färdigt (ja den är påbörjad) men det är verkligen så tråkigt. Hoppas jag blir lite taggad nu efter ditt inlägg!

Anonym sa...

Det blir snyggt! Vi hann med att måla om trappen 2 ggr i förra huset. Tror det är därför Micke ville ha ett enplanshus...=)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Kommer bli såå fint!!!!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Kommer bli såå fint!!!!

Annas resa sa...

Det ser ut att bli jättefint! Men visst är det mycket jobb. Jag minns hur länge Daniel höll på med vår spaljé... Vi trodde aldrig att den skulle bli klar.
Ha en bra vecka!!

spetsar och änglar sa...

Vad fint det kommer att bli!!!Sååå härligt att du känner dig full av energi,du kan ju sända hit lite till mig.Känner mig ganska så urladdad,efter en helg själv med barn och allt som det medför.Men med lite sol så kommer säkert allt att bli sååå mycket bättre.Vart den nu har tagit vägen,ser du den?????:)

Kram Helène

EVA / whiskyochchampagne sa...

Det kommer säkert att bli kanonfint...vi får väl se resultatet senare...eller hur ?
***
KRAAAM EVA

Flingan sa...

Hejja hejja! Det kommer att bli superfint!
Ha en skön måndagkväll!

Anonym sa...

Det kommer nog att bli väldigt snyggt! Själv hjälpte jag en kompis i helgen att måla en massa vitt och det blir ju så ljust och fint! Ha en riktigt mysig kväll! Kram Karin

Anonym sa...

Vitt är aldrig fel! Dessutom kommer ni se resultatet snabbt /johanna

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

Vad duktiga ni är som ägnar hela helgen åt trappan. Jag hade nog inte orkat måla mer än ett steg, särskilt inte om jag varit barnfri och fått göra "vad jag vill".

Ser med spänning fram mot resultatet.

Besökare