Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 4 april 2008

uteblivet fredagsmys

Vi har klarat oss hela långa vintern, ja faktiskt var det nu ett helt år sedan någon av oss åkte dit senast. Jag pratar om magsjuka. Det absolut värsta jag vet. I morse medan jag själv satt och åt frukost så kräktes en blek Olle... (Tur att vi inte hade hunnit fara på dagis ännu)! Så jag blev hemma med barnen. Som tur var blev dagen lugn och nästa spya kom inte förrän 10 timmar senare, dvs vid middagstid. (Apelsinjuice är inte det bästa att dricka för en sjuk liten mage, men det är svårt att övertala en liten som vet vad han vill ha och som ju trots allt verkat rätt så kry under dagen...). Den mysiga och avslappande fredagskänslan uteblev dock med detta. Nu går jag istället bara på helspänn och väntar på vem ska ska trilla dit här näst. Jag vet att jag inte borde fundera så mycket på det eftersom det ändå inte går att göra så mycket åt det, men jag blir verkligen helt stirrig av magsjuka. Kan inte hjälpa det. Håller nu tummarna stenhårt för att vi andra ska klara oss. Det bästa med dagen idag var promenaden med Anna ikväll efter middagen. Skönt att få komma ut efter en hel dag inomhus, och skönt att få röra på sig med trevligt sällskap!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja magsjuka är det värsta! Själv har jag sådan ångest att jag räknar timmarna tills jag tror att faran är över..Sen skulle man inte ha tre barn när magsjukan går för det blir större risk att smittas.. Nä, jag skojar om barnen men magsjuka borde verkligen inte få finnas..uuuuh. Fin Blogg du har!
//AnnSpann

Åsa sa...

Hoppas ni andra klarar er. Trevlig helg!

Maria sa...

Hoppas att det inte smittar nu, när jag "hälsar på"...Vi hade ju vårat roliga hela påskhelgen....Det är verkligen URK!!
Krya på er!!

Anonym sa...

SECURITY CENTER: See Please Here

petra sa...

usch, ja det är sååå trist med magsjuka. Själv har jag lite fobi mot kräks. har svårt att ta barnen när dem blir dåliga i magsjuka. Men jag har blivit lite bättre.

Jag är oxå en sån som går och funderar hela tiden på vem som är nästa, och om barnen bara hostar, rycker jag till i hela kroppen och tror att dem ska bli dåliga igen. hihi, tyvärr är jag så.

ha en så bra helg som det går.
kram

Mary sa...

Inte kul! Sanna hade magsjuka natten mot juldagen så jag hoppas att vi slipper den värsta sjukdomen som finns. Usch, hoppas att resten av familjen klarar sig.
Kram Maria

Flingan sa...

Huga liten! Magsjuka kan verkligen göra vem som helst stirrig. Jag fixar kiss och bajs galant , men spyor och jag är inte alls sams.
Fy farao!
Som tur är så har vi varit ganska förskonade från magsjuka. Den har hälsat på några gånger, men däremot är vi ofta förkylda... Klent virke :))
Krya på sig lille man!

Anonym sa...

Håller med. Vi har redan haft det i veckan, men faktiskt bara Isak. Håller tummarna att det är över, för M är borta i helgen...

Anonym sa...

Usch för magsjuka... hoppas bara att ni andra klarar er!
Önskar er en mysig helg utan m-s!
KRAM!

hem ljuva hem- helena sa...

AnnSpann: Jag gör likadant...dvs räknar timmarna till jag tror att faran är över. Väntan är riktig ångest!!

åsa: Tack! Det hoppas jag med. Trevlig helg till dig med!

maria: Det är tur att man kan "hälsa på" varandra ute i bloggvärlden utan smittorisk....eller ja, förutom möjligtvis något datavirus då. (-:

petra: Skönt att höra att det finns fler som har kräkfobi och förstår hur jobbigt det känns!

mary: Den sjukdomen borde inte få finnas! Tack för omtanken!

plingen: Nä, precis. Kiss och bajs är ingen match, men spyor är hemskt!

annaboda: Jag hoppas hoppas att det blir samma hos oss, alltså att det bara är lilleman som får det!
Hoppas att ni klarar er över helgen också när du är själv!

liza: Tack för dina ord! Det är nästan omöjligt att mysa här innan man vet, men vi försöker i alla fall!

Besökare