Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 5 april 2008

våren i Piteå?

våren i Piteå den 5 april!
På var och varannan trevlig blogg läser jag om, och tittar på underbara bilder av våren som kommit! Alltså inte den där vårvintern som vi möjligtvis har nu, utan våren i form av snöfritt, torrt gult gräs, spirande knoppar i jorden, blommor, humlor och fjärilar...
När man läser om den sortens vår kan man inte ens tro att vi bor i samma land, för den våren har då inte på långa vägar hittat upp till Norrland. Inatt snöade det så pass mycket att maken idag fick ta fram snöslungan för att få undan all den tunga, blöta, plusgradiga snön. Jag i min tur tog fram kameran för att föreviga synen av norrländsk april, och för ett ögonblick började jag allvarligt överväga en flytt till Skåne. Sedan insåg jag snabbt att jag aldrig skulle klara av att flytta ifrån alla nära och kära som vi har runt omkring oss här, så det är bara att bita ihop och vänta!! Sedan fotot här ovan togs idag har resten av dagen bjudit på äkta aprilväder i form av både snö, regn, sol och ett ordentligt töande.
Apropå magsjukan så mår Olle bra nu. Han har inte riktigt kommit igång med ätandet ännu men han är pigg och leker för fullt. Imorgon är "domedagen" för oss andra då sjukdomen oftast brukar komma 2 dagar efter smittotillfället...

9 kommentarer:

Sanny och Helena sa...

Hej i snön!
Har just varit och sett filmen "Varg" i kväll och fått mig lite snöklädda vidder till livs. Mycket vackert foto i den filmen!
Hoppas att ni slipper mer magsjuka, håller med dig, det är det värsta som finns ungefär. Så äckligt och obehagligt urk.
jag har själv tänkt på det där med att flytta till en annan del av landet ibland. till exempel när man tittar på hus man vill köpa här i Stockholms län....ingen billig historia. Men som du säger, inte vill jag lämna nära och kära, vi blir kvar här hemmavid!
Hoppas ni får en trevlig helg!
Kram Helena

Isabelle sa...

Hej, haha, ja visst blir man lite bitter? Jag hade precis börjat fantisera om att göra fint på balkongen. Och hoppas hoppas ni nu alla repar er från magsjukevirus. Finns inget värre. Ha en fortsatt trevlig helg! kram isa

Catarina sa...

Ja, ursch det såg inte lovande ut. Här i Umeå är det kanske två grader varmare så det regnar istället för snöar. Lite snö och is finns förstås kvar men på gatorna är det mest småsten.

Jag hade hoppats att det var likadant i Piteå men det ser inte lovande ut. Men till helgen kanske det är en annan historia, då kanske ni också går från minus till plus...

Flingan sa...

Visst är vi lite less på snön nu här uppe i Piteå!
Våren får gärna komma med stormsteg och tina bort all snö över natten.
Jag vill ta fram cykeln och cykelkärran och åka ut på turer med familjen.
Mmmm jag längtar!

Annas resa sa...

Vi håller tummarna för er!
Jag hann aldrig med att kommntera på ditt förra inlägg, men ville bara säga att fredagens promenad med dig var också mitt bästa den dagen. Det gör vi fler gånger!

Anonym sa...

See Please Here

EVA / whiskyochchampagne sa...

Visst var det lite tråkigt att vakna i lördags och se all snö som kommit...och maken och dottern som skulle på pimpeltävling !
Men snart är den borta igen...förhoppningsvis !!!
***
Ha en underbar start på veckan !
K R A A A M från EVA !!!

hem ljuva hem- helena sa...

alla: tack för alla era kommentarer!! (Jag svarade er alla var och en nyss, men när jag skulle publicera svaret försvann allt och nu hinner jag inte skriva om allt igen)...

Maria sa...

Ja, visst är det så konstigt att andra kan blogga om knoppar hit och blomor dit och här har vi ett djupt snötäcke!! Sverige är verkligen avlångt!!
Synd med jobbet som du inte fick, men det kommer säkert nya, kanske bättre tåg!!

Besökare