Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 26 maj 2008

drömmen om en grönare gräsmatta?

Näckrosor från SIA med små, små vattenpärlor på blombladen.
Fyndade dessa för en tia styck på Buketten igår.
Somriga och fina i turkosa fatet.
Helgen har varit superskön. Vi har fixat och grejat utomhus med olika små projekt som både jag och mannen jag sett fram emot att få göra så snart tid och väder tillåter. Jag har till exempel väckt nytt liv i den enda rabatt jag har kvar här på gården. De övriga rabatterna gillade jag inte så de tog vi bort förra sommaren. Den här rabatten innehåller bland annat liljekonvalj, funkia, hosta, taklök, mynta med mera. Den står rätt skuggigt till vilket passar de här växterna bra, men däremot upptäckte jag nyligt att de stackars växterna håller på att kvävas av en massa tjock grön mossa. Så jag och barnen har rensat bort allt det mossiga och fyllt på med ny jord och en massa vatten såklart. Sedan ska det bara gödslas lite så tror jag att den orkar komma igen.
På söndan blev jag uppvaktad på morsdag med fina teckningar som barnen ritat. Jag fick även ett uppskattat presentkort på Keramix (med detta var snarare från Niklas än från barnen). Sen fick vi god lunch och morsdagstårta hos svärmor. Vädret var soligt och härligt med 20 grader i skuggan så vi passade på att vara utomhus hela da´n. (Idag är det åter ynka 8 grader, blåsigt och kallt).
Sent igår kväll drabbades mannen av ännu en energitopp. Han startade då igång vertikalskäraren och började rusa runt gräsmattan som en galning med denna trots att klockan var närmare 22... och han slutade inte förrän närmare 23-tiden. Den levde inte om lite heller kan jag ju säga! Hoppas att grannarna inte blev alltför irriterade på oss. (Men det är inte helt lätt för oss heller att ha förståelse för kvällströtta människor när vi själva ofta drabbas av energi i massor just vid den här tiden på dygnet).
Det här med vertikalskäraren ska visst vara botemedlet för vår nuvarande höliknande gula, torra gräsmatta som särskilt mannen är bekymrad över. Skäraren funkar ungefär som en peeling för gräsmattan, och så lite gödsel på det så blir den säkert tät och grön och fin.
Köpte den här fina ljuslyktan på Ikea när vi var där senast.
Det turkosa blockljuset hittade jag på Fabriksbutiken.
Lyktan ska få flytta utomhus senare. Nu (Alldeles) Nog från mig för idag!

8 kommentarer:

MalinKa sa...

Superfin lykta! Och vi som ska dit med jobbet på torsdag...perfekt ;)
Glömde skriva...bröllop om 2 år först...känns som ljusår bort. Fast jag planerar för fullt och Jonas bara suckar! Har lagt upp bild på mina vita fingrar på bloggen. Hej och gonatt! /M

hem ljuva hem- helena sa...

Kul med en IKEA-tripp så snart!
Förstår om bröllopet känns långt borta, men den som väntar på något gott...och tiden går ju så himla fort! Eller hur?!
Vi vit-fingrar får stötta varandra så gott det går! (-: Kram Helena.

Flingan sa...

Vilka vackra näckrosor och en urtjusig lykta!

Jag skulle ha velat se honom springa omkring där mitt i natta och det skulle ha varit kul att höra vad grannarna sa... hahaha.
Kul!
kram

Maria sa...

Vacker lykta! Man glömmer lätt bort lyktorna på sommaren, men det är ju msyigt att tända även om det är ljust!!

RANA sa...

Skrattar gott åt hans/era kvällsliga energiutbrott. Vore mycket intressant att höra vad grannarna tyckte om vertikalskäraren klockan elva på kvällen!! Haha, tur att ni inte bor granne med Gubben Gran (Surgubben), som vi gör.

Jag är likadan - kvällsmänniska. Tyvärr är min make inte en likasinnad i detta fall. Det är ett himla tjat om att komma i säng så att man orkar upp etc. Vilket larv, fram med vertikalskäraren, säger jag!! ;-)

Lider med dig och dina vackra vita fingrar. Jag har en god vän som alltid fryser. När hon är här och får te, brukar hon sitta med tekokaren i famnen. Men det är inget tips; det ser rätt vådligt ut.

Många kramar!
Rana

RANA sa...

Och vackra näckrosor och jättefin lykta! Kram, R

Annas resa sa...

Hej! Så snygga näckrosor på din blogg gjorde att jag genast pilade iväg och köpte likadana. Hoppas du står ut med din härmapa till kompis...:) Att göra små ärenden på stan är ju vad vi lever på nuförtiden, jag och Ville, för att fördriva tiden.
Förresten gick vi också förbi ditt jobb idag. Jag kikade och kikade men det var omöjligt att se in genom fönstren eller se dig. Kanske du såg oss?

hem ljuva hem- helena sa...

plingen: Ja, det såg rätt galet ut faktiskt! (Ni får vara glada att ni inte bor närmare oss än ni redan gör)!! Hi, hi (-: Kram!

maria: Det är sant att det är mysigt att tända ett ljus även om det är ljust, men tyvärr är jag faktiskt rätt så dålig på att komma ihåg det då. Ska bättra mig på det och försöka tända lyktan även i sommar.

rana: Ja, det är himla tur att vi inte har någon sur granne i närheten. Inte ännu i alla fall, men vi kanske håller på att förarga någon nu med våra kvällsupptåg?...
Det skulle lika gärna kunna vara jag som sitter med tekokaren i famnen! (-: Idag under lunchen på jobbet drack jag té till maten och värmde mig på tallriken som nyss varit i micron...allt för att tanka upp värme!! Man blir lite lätt hysterisk av att alltid frysa.
Många kramar till dig med!

anna: Du får jättegärna vara min härmapa! Det är bara roligt om jag kan inspirera till något trevligt inköp! Och visst var näckrosorna fina, och inte dyra heller.
Näe, inte såg jag er idag. Vilken tid var det? (Nästa gång ni går förbi får ni kasta kottar eller nå´t på alla tänkbara fönster)!!
(-: Vi ses hos er på lördag! Kram.

Besökare