Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 3 maj 2008

vårstädning i lekstugan

vårstädning i lekstugan- 3 maj
Även idag har solen lyst från morgon till kväll över ett varmt och skönt Norrbotten och jag njuter av varje sekund! Idag städade jag och Nelly ut alla möbler och grejer ur lekstugan, sopade golvet, torkade hyllor, spis, diskho, bord med mera. Sedan la vi in mattan som övervintrat inomhus, satte upp en liten spegel och tavlorna som också varit inne under vintern. Vi plockade även ur fönsterrutan så att man kan leka ex. affär i gluggen. Slutligen bar vi tillbaka möblerna och alla grejerna igen, så nu är det bara för barnen att leka så mycket de vill och orkar hela långa sommaren. Idag blev det saftpremiär i stugan för både barn, dockor och varma föräldrar. Jag passade på att ta lite bilder invändigt på lekstugan. (se collaget nedan):

lekstugan invändigt

Vi byggde och målade lekstugan för två år sedan, och hittills har väl barnen inte lekt så där jättemycket i den, men i år har de visat större intresse än tidigare så det kanske har med åldern att göra.
Lekstugan utvändigt.
(Bilden är tagen förra sommaren!! Därav det somriga motivet).

15 kommentarer:

Maria sa...

SÅ mysig lekstuga! Både inuti och utanpå!

Åsa sa...

Mysigt med lekstuga, vår är i alla fall flitigt använd av både storasyster och lillasyster.

petra sa...

Vilken söt lekstuga. Så fin den är både inne och ute.
Vi sålde ju vår när vi flyttade, lite trist för nu är Mira jättesugen på att ha en säger hon. Känns sådär kul att köpa en nu när hon ska fylla 6 år, vi har ju inte precis planer på att skaffa fler barn heller som hade kunnat fortsätta använda den sen.

Men er var superfin, där komer säkert bli mycket lek i sommar.
Såg väderprognosen att ni lite längre upp oxå hade fått riktigt vårväder. skönt.
ha det bra
massa kramar

Ann-Catrin sa...

Godmorgon!!

jag blir alldeles nostalgisk av dina biulder..kommer så ihåg hur mina barn städade och donade-- så mysigt det ser ut..och vilken ursöt lekstuga!!

jag jar oxå precis haft ett inlägg om vår lekstuga!!


kram kram A-C

Annas resa sa...

Var det så att möblerna i er lekstuga blivit sådär lite mögelprockiga över vintern? (som våra)

Flingan sa...

Vad mysigt dom har det där i lekstugan! Vi har planer på att bygga en i sommar till våra barn... får se om orken räcker till både att slå panel på huset och bygga lekstuga... :)
kram

RANA sa...

Men oj så fint!!! Jag förstår att den är uppskattad. Wow säger jag bara. KRAM, Rana

Anonym sa...

Vilken superfin lekstuga, ni får gärna komma hit och bygga en likadan ;-)! Lillebror skulle älska en lekstuga, han älskar att leka hus och laga mat, städa och diska och sånt.

Hoppas veckan börjat bra, kram!

Anonym sa...

Verkligen jättefin lekstuga!
Jag blir sugen på att själv ha en, fast jag tror inte mina barn skulle leka i den, så det skulle bara vara för min egen skull, och jag får nog inte plats.

Lallis sa...

En otroligt fin lekstuga:)
kram Lallis

hem ljuva hem- helena sa...

maria: kul att du gillar den!

åsa: Kul att er lekstuga är flitigt använd! Jag hoppas att det blir så hos oss också. Den har i a f ett väldigt bra läge, placerad mitt emot vårt köksfönster och bara några meter från gungorna, rutschbanan, sandlådan etc.

petra: Tack! Kul att du gillar lekstugan. Jag förstår helt klart att ni tvekar inför att köpa en lekstuga nu när Mira redan är 6 år, men samtidigt kanske hon ändå leker där några år till...? Barn är ju så olka så det är svårt att riktigt veta.
Ha det bra!

ann-catrin: Kul att du hittat hit! Jag var in och kollade på din fina blogg och på ditt inlägg om lekstuga. Och vilken supersöt lekstuga sen- den ska du vara rädd om!!

anna: nej, både stolarna och diskbänken som också är i trä verkar lyckligtvis ha klarat sig från mögelprickar. Det kanske beror på fönstret då?

plingen: Så då kanske det dyker upp ännu en liten lekstuga här på området i sommar?! (-:

rana: Tack! (-:

cina: Då kanske det blir en lekstuga hemma hos er med snart!?
Nu har ni ju snart ännu en som kan leka där om några år. (-:

zäta: ...och du skulle kanske inte heller leka i den...(hi, hi) (-:

lallis: Kul att du gillar lekstugan och välkommen till min blogg!

Anonym sa...

Vilken mysig lekstuga! Så roligt barnen ska ha där i sommar!
KRAM!

Anna i den vita soffan sa...

Åh, vad fin lekstugan ser ut! De bara MÅSTE använda den mer i sommar! Jättefint inredd. Kram!

Unknown sa...

Så himla söt lekstuga! Håller på att bygga en lekstuga, kan snabby konstatera att det hade varit både billigare och lättare att köpa en "färdig". Men men, snart ska den målas...hittade in på din blogg för jag sökte på "möbler till lekstuga". Letar efter inpiration! Tackar för dina fina bilder. Mvh Linda

intebaravitt sa...

Hej! Har varit inne på din fina blogg och kollat inlekstugan! Jättefin!

Besökare

Bloggtoppen.se