Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 6 juni 2008

nationaldag och kryddglädje

Flaggan i topp idag på Sveriges nationaldag.
Vår egen flaggstång har tyvärr tappat sin lina så här hemma har vi inte flaggat på länge. Däremot fanns det gott om vajande flaggor efter vägen när vi cyklade till Badhusparken idag. Mycket folk hade samlats i parken idag! Både vi och barnen hade jättetrevligt. Bäst för barnen var barnridning, kaninhoppning, klappa på och hålla i den stora vita kaninen Bore, Pippi Långstrump (med kappsäck full av godis) och självklart som vanligt också lekparken och glass! Bäst för oss var att träffa och surra med en massa trevliga människor som man inte sett på länge. Idag har jag gått lös med kameran!! Så nedan följer en hel del bilder, mest på min lilla "kryddhörna" som jag tycker så mycket om.
En stor, vacker, blommande hägg på väg till parken idag Mycket Nöjd Nelly på ponnyryggen idag! (Olle fick också rida för första gången i sitt liv-
och han var alldeles salig)! Den här fina "krukhyllan" fyndades vid det senaste Ikea- besöket. Nu är den planterad med taklök, dill, persilja, mynta och oregano. Nu är det bara att vänta på att kryddorna ska växa till sig lite. gräslök och timjan
taklök
ruccola
smultron, rosmarin, timjan och gräslök
Och en slingrande krasse...
Återkommer snart med mer bilder från trädgården. Blommor och grönt gör sig så fina på bild!!

2 kommentarer:

Mys liv och hem sa...

ÅÅ,vi var också och red.Vem var du av alla mammor ;)????Inte lätt att veta.Ha det skönt

hem ljuva hem- helena sa...

Nej, det är ju inte så lätt att veta! Det var väldigt många mammor där igår (och pappor också för den delen). Men jag var hon den långa och smala, med flätor, miltärgrön jacka och lite utsvängda jeans...! (-: Men det var ju som sagt var en hel del människor där!!

Besökare